Seni Fix

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Seni Fixatie BroekjesSeni Fixatie Broekjes

 

Fixatiebroekjes zijn zeer elastische broekjes om incontinentiematerialen goed vast te zetten en op hun plaats te houden. Ze worden vooral ingezet door mensen die grote inleggers gebruiken. We hebben het dan over inleggers zoals San Seni, TENA Comfort, Absorin Sanette, Attends Contours, Abena Abri-San en Depend Anatomic. Deze producten zijn vaak te groot om in het eigen ondergoed te gebruiken. Dan is er speciaal ondergoed nodig, of een fixbroekje, zoals die van Seni Fix.

Bij kleinere inleggers kiezen de meeste gebruikers voor het eigen ondergoed. Deze inleggers hebben een plakstrip waarmee je het product vast kunt plakken, zodat het op zijn plek blijft. Ook dan is het overigens erg belangrijk dat je strak ondergoed draagt. Een inlegger moet niet gaat schuiven. Op dat moment vallen de elastieken niet meer goed tegen de huid en in de liezen. De kans op lekken neemt dan toe. Een strakke boxershorts is ideaal om een inlegger in te gebruiken. Ze zijn strak, elastisch en de pijpjes geven extra steun.

 


 

Wie gebruiken Seni Fixatiebroekjes?


Naarmate een inlegger groter wordt, is deze steun nog belangrijker. Ook kunnen inleggers zo groot zijn dat normaal ondergoed simpelweg te klein blijkt. Ook hier is een boxershorts een ideale oplossing. Toch kiezen veel mensen voor een fixatiebroekje, zoals Seni Fix. Deze broekjes zijn gemaakt om optimale steun te geven en het product vast te houden. Seni Fix is een heel mooi en comfortabel broekje.

Het bestaat voor 97% uit polyester en 3% elasthaan. Dat is een extreem elastische kunstvezel. Het materiaal voelt katoenzacht aan en is mooi afgewerkt. Het heeft een elastische band rond de heupen. Ze kunnen op 60 graden worden gewassen, niet in de droogtrommel. De naad tussen de benen zit aan de buitenkant, om irritatie te voorkomen.

 


 

Seni Fixatiebroekjes: voor mannen en vrouwen


Seni Fix heeft voor mannen en vrouwen een andere kleur. De broekjes voor vrouwen zijn “peach”, een moderne term voor huidkleurig. De mannenbroekjes zijn zwart. Seni Fix is voor zover wij weten de enige fabrikant die afwijkt van het gebruikelijk witte fixatiebroekje. Het model van de broekjes voor mannen en vrouwen zijn hetzelfde, dus dames kunnen ook gewoon voor een zwart broekje kiezen. Let wel even op de maten van Seni Fix, want die zijn voor dames en heren iets anders. Voor mannen zijn er twee maten: large en extra large. Samen zijn ze voor een heupomvang tussen de 75 en 130 centimeter. De dames hebben medium en large: 70 tot 120 centimeter

 


 

Hoe gebruik je Seni Fix?


Fixatiebroekjes zijn in principe heel eenvoudig in gebruik, maar je moet even weten waar je op moet letten. Het is dus belangrijk dat een fixbroekje de inlegger goed tegen het lichaam duwt. Daarbij zijn vooral de liezen belangrijk. Moderne inleggers zijn van zichzelf al een beetje gevormd als een bootje. Elastieken en antilekrandjes geven een product dit model. Het is belangrijk dat die randjes en elastieken mooi in de liezen vallen. Vervolgens trek je een fixbroekje goed op, zodat het daar steun geeft en de inlegger tegen het lichaam drukt. Natuurlijk is het verstandig om af en toe te controleren of het broekje niet aan het afzakken is.