Abena Slip Junior

 1. Abena Slip Junior
  Abena Slip Junior

  Abena Slip Junior is een slip speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5-15 jaar, maar kan ook worden gebruikt voor heel kleine mensen. Abri-Form Junior is voor kinderen die te groot zijn voor een babyluier, maar te klein voor een product voor volwassenen. De pasvorm is gemaakt op de smalle kinderlijfjes met vaak dunne benen. Dit product heeft een absorptievermogen tot 1500 ml.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 1000021279

  Verpakking: 32 stuks

1 item

Aflopend sorteren

Abena Slip JuniorAbena Abri-Form Junior

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Abena Slip Junior: goed voorbeeld doet volgen

Details Abena Slip Junior

Abena Slip Junior met elastische tapes

Let goed op

Eigenschappen Abena Slip Junior

 

Het is moeilijk voor te stellen, maar op het moment dat Abena met de Slip Junior op de markt kwam, was er geen luierslip voor kinderen die de grootste luiermaat waren ontgroeid. Dat is maat 6. Kinderen waren aangewezen op producten voor volwassenen, wat natuurlijk verre van ideaal was.

Volwassenen hebben een ander lichaam dan kinderen. Wanneer je kinderen incontinentiebroekjes voor volwassenen geeft, zullen ze bijna altijd lekkage rond de benen krijgen. De beenopeningen zijn te groot en er zit te veel ruimte op de billen. Het ligt voor de hand dat je dus producten speciaal voor kinderen ontwikkelt. Maar dit gebeurde niet.

De Abena Slip Junior was dan ook meteen een doorslaand succes.

Nu wordt het gebruikt door tal van kinderen met hun incontinentieproblemen. Bijvoorbeeld door de bedplassers. Het grootste deel van de kinderen stopt tussen het derde en vijfde jaar met bedplassen, maar voor sommigen, vaak jongens, duurt dit wat langer. Zij worden niet wakker van het signaal dat de volle blaas geeft. Sommigen kinderen schrikken wakker zodra ze voelen dat ze in bed plassen. Anderen slapen ook hier doorheen.

Een andere doelgroep zijn verstandelijk beperkte kinderen die het niet lukt om ’s nachts en of overdag zelfstandig naar de wc te gaan. Overdag worden ze bijvoorbeeld geholpen, ’s nachts gebruiken ze de Abena Slip Junior om er zeker van te zijn dat ze niet in bed plassen. Andere kinderen hebben de slips nodig, bijvoorbeeld omdat ze tijdens het spelen vergeten te plassen en zo regelmatig met een natte broek thuiskomen.

 

 


 

Abena Slip Junior: goed voorbeeld doet volgen


Na Abena zag ook TENA dat er veel kinderen zijn die tussen wal en schip vallen wat betreft luiers in de juiste maat. Ook die fabrikant kwam met een Junior, die overigens exact dezelfde maat heeft als die van Abena.

Nu is het wachten op een lijn met broekjes voor kinderen. Die zijn er al in de vorm van de DryNites van Huggies. Een broekje dat ook op de behoefte kinderen inspeelt met een opdruk speciaal voor jongen en meisjes. Het kan haast niet anders of ook Abena of TENA zal hier mogelijkheden zien voor nieuwe luierbroekjes in kleine maten.

De Abena Slip Junior is een slip speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5-15 jaar, maar kan ook worden gebruikt voor heel kleine mensen. Slip Junior is voor kinderen die te groot zijn voor een babyluier, maar te klein voor een product voor volwassenen. De pasvorm is gemaakt op de smalle kinderlijfjes met vaak dunne benen. Dit product heeft een absorptievermogen tot 1500 ml.

 


 

Details Abena Slip Junior


Abena Slip Junior is de speciaal ontwikkelde tussenmaat luier/slip voor kinderen met een heupomvang tot 60 cm. Een probleem bij luiers voor kinderen is de ruimte tussen de benen. De meeste luiers zijn hier te breed. De Abena Junior heeft een 30% smallere absorberende mat, van nog maar 10 centimeter.

Ook heeft de luier anatomisch gevormde beenelastieken die ervoor zorgen dat het product perfect aansluit aan het kinderlichaam. De elastieken zijn een soort anti-lekrandjes die mooi aansluiten in de liezen waardoor er geen urine via de benen kan weglopen.

 


 

Abena Slip Junior met elastische tapes


De tapes waarmee deze luier wordt vastgezet, zijn elastisch. Wanneer je gaat zitten met een luier, rekken de plaktapes vaak wat op. Wanneer je dan opstaat, zijn ze uitgerekt, waardoor de luier kan afzakken. Elastische tapes komen weer terug in hun vorm, waardoor ze strak blijven zitten. Ook kunnen ze makkelijk opnieuw worden vastgezet.

BELANGRIJK: de plaktapes moeten schuin naar beneden worden vastgezet om de bovenrand van de luier goed te laten aansluiten. Bij babyluiers plakken we de plakkers gewoon recht. De Junior heeft 2 plakkers per kant. De onderste plakker gaat omhoog en de bovenste zo schuin naar beneden, dat de luier op de rug volledig aansluit. Daar mag geen gat zitten.

 


 

Let goed op dat:


• De urine-indicator parallel loopt aan de bilnaad
• De slip recht zit, met zo min mogelijk kreuken
• De slip op het lichaam aansluit, zoals een onderbroek zou doen

De Abena Slip Junior is gemaakt van ademende materialen, heeft een urine-verzadigingsindicator en is uitgebreid dermatologisch getest.

Wanneer u toch een broekje voor kinderen zoekt, adviseren wij u de Abena Abri-Flex XS1
Dit broekje is voor een buikomvang van 45 – 70 centimeter.

 


 

Eigenschappen Abena Slip Junior


* 30% smaller absorberend gedeelte
* Minder lekkage door optimale pasvorm
* Geen plastic, maar ademende folie
* Nonwoven laag voor snelle absorptie
* Dermatologisch getest: minder kans op huidirritatie
* Nordic Ecolabel: het duurzaamste alternatief
* In samenwerking met ouders ontwikkeld