Plaswekker

STAPPENPLAN PLASWEKKER TRAINING


“Help uw kind van het bedplassen af”Plaswekkertraining is de beste oplossing 


U wilt uw kind helpen om van het bedplassen af te komen. Om zo een einde te maken aan de gebroken nachten, het natte bed en de schaamte en het verdriet. Dan is een plaswekkertraining de beste oplossing. Profiteer nu tijdelijk van 10% korting door kortingscode "VanStart!" te gebruiken in onze checkout.


(* In de meeste gevallen wordt de plaswekkertraining vergoed door uw zorgverzekeraar!)

ACTIE: Nu 15% korting met code: VanStart!

 Direct bestellen

 

 

 

Hoe groot is de kans op succes?


Ongeveer 90 (!) procent van de kinderen is met behulp van de plaswekker na twee tot drie maanden zindelijk. Hiermee is de plaswekker het meest probate middel tegen bedplassen. De kans op succes is groot, maar het is niet gemakkelijk. Een plaswekkertraining vraagt geduld en doorzettingsvermogen. Van zowel kind als de ouders. U gaat het samen met uw kind doen.


“Samen De Strijd Aan Tegen Bedplassen”Stap 1: Is uw kind geschikt voor een plaswekkertraining?


Deze vraag is snel beantwoord: als uw kind soms tot regelmatig in bed plast en het is 6 jaar of ouder.

Kinderen van 5 kunnen ook succesvol een training doen, maar de slagingspercentages zijn dan lager.

(De grootste groep gebruikers zijn ouders en hun kinderen. Bedenk dat 1 op de 6 tot 7 kinderen gemiddeld driemaal per week in bed plast. Maar ook in ziekenhuizen en instellingen waar kinderen en jongvolwassenen verblijven wordt de plaswekker gebruikt. Zelfs volwassenen hebben baat bij de plaswekker. Immers, circa 1 procent van de volwassen Nederlanders plast frequent in bed.)

 

sensor broekStap 2: U schaft een plaswekker aan en gaat direct van start


Het gebruik van de plaswekker is eenvoudig. U trekt uw kind 's avonds het speciale broekje aan, klikt het zendertje op de drukknoopjes aan de rand van het broekje. 

U stopt de wekker op enige afstand van het bed in een stopcontact, zodat uw kind uit bed moet komen om het alarm uit te zetten. Vervolgens gaat uw kind weer lekker slapen.
 
Op het moment dat de eerste druppels urine in het broekje komen, gaat de wekker af. Uw kind wordt wakker en houdt van schrikt op met plassen, waardoor alleen het broekje wat nat is en het bed doorgaans droog blijft.

Het kind moet het bed uit om de wekker uit te zetten. Vervolgens gaat hij of zij naar het toilet om verder te plassen. Daarna trekt het kind zelf (eventueel geholpen door de ouders) een schoon broekje aan, klikt de zender erop en slaap weer verder.

 

Stap 3: U krijgt ondersteuning bij de training


Bij een plaswekkertraining van Urifoon krijgen u en uw kind altijd persoonlijke begeleiding. Dat gaat via telefonische gesprekken waarin wordt gekeken of de training optimaal verloopt, of dat het nog beter kan. Uit ervaring weten we dat deze hulp de slagingskans aanzienlijk vergroot. En dat in ieders voordeel. Maar ook voor andere vragen en/of problemen met de plaswekkertraining kunt u altijd bij Urifoon terecht.

Uit ervaring weten we dat deze hulp de slagingskans aanzienlijk vergroot. En dat in ieders voordeel. Maar ook voor andere vragen en/of problemen met de plaswekkertraining kunt u altijd bij Urifoon terecht. Uit ervaring weten we dat deze hulp de slagingskans aanzienlijk vergroot. En dat in ieders voordeel. Maar ook voor andere vragen en/of problemen met de plaswekkertraining kunt u altijd bij Urifoon terecht.

 

ACTIE: Nu 15% korting met code: VanStart!

Direct bestellen

 

De belangrijkste tips en trucs


Als voorbereiding op de plaswekkertraining, hier alvast de belangrijkste tips en trucs om de training tot een succes te maken.

  1. Let erop dat uw kind overdag voldoende drinkt en regelmatig plast.
  2. Laat uw kind ook voor het slapen gaan nog eens goed plassen.
  3. Laat uw kind voor het slapen gaan niet te veel drinken en zeker geen dranken met cafeïne zoals thee, cola of koffie.
  4. Straf uw kind niet als het in bed plast.
  5. Laat uw kind wel medeverantwoordelijkheid dragen en helpen bij het verschonen.
  6. Overleg met uw kind hoe u hem/haar kunt helpen.
  7. Begin pas aan een plaswekkertraining als uw kind minimaal 6 jaar oud is.
  8. Begin er ook pas aan als uw kind optimaal gemotiveerd is.
  9. Reageer niet negatief na een ongelukje; geef juist een positieve impuls om door te zetten.
  10. Beloon uw kind dubbel als de nacht droog is verlopen.


Direct bestellen