Abena Man

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Abena Manabena man

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Het assortiment van Abena Man

Abena Man Formula

Abena Man Slipguard

Abena Man Special

Hoe gebruikt u Abena Man?

Alle voordelen van Abena Man op een rij

 

Abena is een lijn van verschillende producten voor mannen, voorheen bekend onder de naam Abena Abri-Man. Wanneer u de nieuwe mannen-lijn ziet, zal het u opvallen dat de verpakkingen zijn aangepast. U ziet nu een man die over zijn fiets hangt en in de verte staart. De producten zijn hetzelfde gebleven, op de Zero na, die heeft een ander model gekregen.

Mannen hebben dus andere producten dan vrouwen. Vrouwen hebben inleggers in de vorm van een zandloper, het smalle deel wordt tussen de benen gedaan. Lang gebruikten mannen ook deze producten, terwijl de anatomie van mannen heel anders is dan die van vrouwen.

Inmiddels hebben mannen hun eigen producten die aansluiten bij hun lichaam. Ook de vormgeving van de verpakkingen en het kleurgebruik is duidelijk anders.

 

 


 

Het assortiment van Abena Man


Abena Man is dus een breed assortiment van producten voor mannen. De Zero is voor licht urineverlies, voor een paar druppeltjes. Het heeft een plakstrip om in het ondergoed vast te zetten. Dit product is dun en dus discreet. Het wordt gebruikt door mannen die last hebben van heel licht urineverlies. Mannen die een prostaatoperatie hebben gehad, druppelen vaak na. Als dit heel weinig is, kan een Zero volstaan.

De Abena Man Zero heeft een opname van 200 ml. Dat is heel wat meer dan een paar druppels, dus wat zegt dit getal? Wij krijgen deze opnamecijfers van de fabrikanten. Zij meten dit door het product volledig onder te dompelen in water en het dan te laten uitlekken. De hoeveelheid vocht die wordt opgeslagen, is de opname.

Zo’n getest product is natuurlijk doorweekt, niet iets dat u in uw broek wilt hebben. U zult bij de helft of iets meer de behoefte voelen een inlegger te vervangen.

Als u dus ziet dat een product een opname van een liter heeft, dan weet u dat u met een halve liter al behoorlijk vol aan het raken bent. Blijft wel de vraag hoe het mogelijk is dat producten zoveel kunnen opnemen?

Dat is te danken aan de korrels in de luier: de SAP (super absorberende polymeren). Dit zijn zeer kleine korrels die in de watten worden gelegd. Incomaterialen bestaan dus voornamelijk uit wattenpulp, die heel weinig kan opnemen. Dat zit erin om een product volume en structuur te geven, en om de SAP op zijn plaats te houden.

 


 

Abena Man Formula


Door met de volgende in lijn: de Formula 1 en 2. Deze zijn qua afmeting identiek. Ook hebben beide een plakstrip om in het ondergoed te worden vastgemaakt. De 1 heeft een iets lager opname: 450 ml. De Formula 2 is wat zwaarder: 700 ml. Deze laatste heeft dus meer SAP. Beide zijn geschikt voor mannen die druppels of scheutjes verliezen.

De Formula 1 en 2 zijn een soort buideltjes die heel goed aansluiten. Dit wordt ook wel een “zadel-model” genoemd, omdat ze op een fietszadel lijken. Waarbij het smalle deel tussen de benen wordt gedragen. Ze hebben hoog opstaande randjes, die om de penis en het scrotum heen vallen. Ze zijn van een zacht en comfortabel materiaal, waardoor de kans op irritaties heel klein is.

 


 

Abena Man Slipguard


Er zijn maar een paar producenten die een product als dit in het assortiment hebben. Het is een rechthoekige strook van 40 bij 9 centimeter. Aan beide zijden zit een dubbelgevouwen strookje, wat het tot een soort envelop maakt. Deze kun je uitspreiden om er de penis (en het scrotum) in te leggen. Zo krijg je nog meer zekerheid, omdat de kans op lekken zeer klein is. Het is een heel logische oplossing, omdat je maximaal beschermd bent. Toch kiezen veel meer mannen voor het zadelmodel, vermoedelijk omdat zij niet bekend zijn met de Abena Man Slipguard.

Deze “inlegger” heeft een plakstrip waarmee hij wordt vastgezet in het ondergoed. De kant waar de plakstrip het hoogst zit, is de voorkant. Hij wordt voor in het ondergoed geplakt. In de loop van de tijd ontdekt u vanzelf op welke hoogte u hem vast moet zetten om het zaakje er mooi in te laten vallen.

De Slipguard heeft een opname van 900 ml, ruim voldoende voor het verlies van scheuten. Dit product wordt veel gebruikt door mannen die bijvoorbeeld ’s nachts wat meer verliezen of die over langere tijd blijven druppelen. Bij prostaatproblemen kan het ruim voldoende veiligheid bieden. We raden iedereen aan eens naar de voordelen van dit product te kijken.

 


 

Abena Man Special


Voor zover wij weten, is Abena de enige fabrikant met een zwaardere inlegger speciaal voor mannen. Het ligt voor de hand om een product te ontwikkelen dat op de juiste plekken meer opname heeft, zoals we dat voor vrouwen ook hebben. Dit product heet Abena Man Special.
 
De Special is voor zeer zware incontinentie. Het heeft een opname van 2800 milliliter. Voldoende dus voor het verlies van de gehele blaasinhoud. Het heeft een dubbele absorptiekern aan de voorkant. Daar zit ook de Top-Drylaag. De Special heeft de vorm van een zandloper, met een grote en een kleine bol. De kleine zit aan de voorzijde. Daar zit de meeste SAP. Maar er loopt natuurlijk ook urine naar beneden en naar de achterzijde. Dit om te voorkomen dat er te veel ophoping aan de voorzijde zou komen. De anti-lekrandjes zitten hoog op het product en zijn wat dieper, waardoor de penis goed wordt omsloten.

 


 

Hoe gebruikt u Abena Man?


Het belangrijkste advies dat we u kunnen geven geldt voor alle inleggers van Abena Man: draag het in nauwsluitend ondergoed, bij voorkeur een boxershorts. De belangrijkste oorzaak voor doorlekken, is dat producten niet goed op hun plaats blijven zitten en gaan schuiven. De randjes zitten dan ook niet meer goed tegen de huid en in de liezen.

Er zijn zeer strakke boxers in de handel, zoals model Björn Borg. Er zit veel elastiek in, waardoor ze strak tegen het lichaam zitten. De pijpjes geven nog extra ondersteuning. Bij een Abena Man Zero kunt u gerust uw eigen maat gebruiken, bij de Special zult u misschien een of twee maten groter moeten hebben, omdat de inlegger zelf al uit behoorlijk wat materiaal bestaat en het zal tijdens gebruik nog flink kunnen opzwellen.

 


 

Dit zijn de afmetingen van de Abena Man producten in centimeters:


Aena Man Zero              9x18 cm
Abena Man Formula 1    23x29 cm
Abena Man Formula 2    23x29 cm
Abena Abri-Man Special        36x70 cm
Abena Abri-Man Slipguard    9x40 cm

 


 

Alle voordelen van Abena Man op een rij


• Anatomisch gevormd speciaal voor de man, voor optimaal en discreet draagcomfort
• Maximaal ademende folie laat de huid ademen en voelt extra zacht aan
• Top-Drylaag voor een uniek droog gevoel
• Odeur Systeem voorkomt het ontstaan van nare geurtjes
• Anti-lek barrières voor extra zekerheid tegen lekkages
• Voorzien van het Nordic Ecolabel, dé garantie voor een duurzaam geproduceerd product