TENA Steeklaken

 1. Tena Bed Onderlegger Plus met instopstroken - 180 x 80 cm
  TENA Bed Onderlegger Plus met instopstroken - 180 x 80 cm

  TENA Bed Onderlegger Plus met instopstroken - 180 x 80 cm. Eindelijk heeft TENA een wegwerp onderlegger die u onder het matras kunt vastmaken zodat de onderlegger niet verschuift en verfrommelt. Onderleggers zijn ontworpen om matrassen te beschermen tegen vocht. Daarnaast vermindert het ongewenste geurtjes. De underpad bestaat uit een polyethyleen laagje en is voorzien van een sterk absorberend materiaal dat vocht snel absorbeert.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 771102

  Verpakking: 20 stuks

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

TENA SteeklakenTENA STEEKLAKEN

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Wie gebruiken een TENA Steeklaken?

Hoe gebruik je een TENA Steeklaken?

Waarom voor een TENA Steeklaken kiezen?

 

Wat is een steeklaken?

Over wat een “steeklaken” is, wordt verschillend gedacht.  In het geval van het TENA Steeklaken gaat het over een wegwerp laken. Ze zijn van een heel dun plastic met daarop geplakt een zacht papier.

Ze worden gebruikt om de matras te beschermen. Het plastic is heel fijn, maar toch sterk. Voor de duidelijkheid: een steeklaken heeft zelf geen absorptie. Het kan urine tegenhouden, maar niet opnemen. Voor producten met een opname, kunt u kijken bij de wasbare of wegwerponderleggers.

 


Wie gebruiken een TENA Steeklaken?


Deze steeklakens worden gebruikt door mensen die in bed soms last hebben van een ongelukje. Hun incontinentiemateriaal is verschoven of verzadigd, waardoor ze gaan lekken. Of ze hebben een katheter waaruit soms iets weglekt.

Dan wil je in elk geval zorgen dat het bed niet nat wordt. Urine in een matras is er moeilijk weer uit te krijgen en ongewenste geurtjes kunnen lang blijven hangen. Voorkomen is dan beter dan genezen.

 


Hoe gebruik je een TENA Steeklaken?


Een TENA Steeklaken wordt over de matras gespannen. Het wordt onder de matras gestoken om goed op zijn plaats te blijven liggen. Zorg dus dat het strak is getrokken, dan heeft u het minst last van bobbeltjes en zal het niet snel verfrommelen. Over het steeklaken wordt de matrashoes of het laken gedaan.

Zo heeft u uw eigen het zachte, comfortabele bed, maar dan met een extra bescherming eronder.

U zult helaas altijd wel een beetje merken dat er iets onder uw laken ligt. Het plastic is zacht en soepel en het kraakt niet, zeker niet wanneer het is strakgetrokken. Toch is het niet te voorkomen dat u voelt dat er iets onder uw laken ligt. U kunt het ook merken wanneer het warm is en u last krijgt van transpiratie. Het vocht zal niet door de matras worden opgenomen. U krijgt dus meer last van zweten.

Het TENA Steeklaken kan niet worden gewassen. Bij voorkeur ook niet reinigen na een ongelukje. Dan moet het gewoon worden weggegooid. Als er onverhoopt iets misgaat, is het dus zaak om het gebruikte steeklaken te vervangen door een nieuw. Afhankelijk van de grootte van het ongelukje, zult u ook direct de lakens vervangen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit tot de volgende dag te laten wachten.

 


Waarom voor een TENA Steeklaken kiezen?


Er zijn natuurlijk tal van oplossingen om een matras te beschermen. Zoals een wegwerp onderlegger met absorptie. Deze zijn er in verschillende afmetingen en met of zonder insteekflappen.

U kunt kiezen voor een wasbare onderlegger met absorptie, meestal in de maat 80x90 centimeter en ook met of zonder zijflappen. Dan zijn er nog matrashoezen die helemaal over de matras worden getrokken. Deze hebben ook geen absorptie, voordeel is wel dat ze de matras helemaal omspannen. Aanraking met urine, bloed of ontlasting is dan uitgesloten.

Het is aan u welk product u prefereert. Wasbaar of wegwerp, absorberend of niet. Het TENA Steeklaken heeft als voordeel dat een zeer voordelige matrasbeschermer is. Omdat ze dunner zijn dan de meeste andere oplossingen, heeft u geen last van verdikkingen die op de huid drukken.
Het is gewoon een heel mooi laken dat de hygiëne verzekert en snel en gemakkelijk kan worden vervangen.

 

 

Wat is een TENA Steeklaken?

Een TENA steeklaken is een onderlegger die op het bed wordt gebruikt. Oorspronkelijk zijn het onderleggers die erg stevig zijn en zo onder een patiënt kunnen worden gestoken om hem te verplaatsen. Tegenwoordig wordt de term gebruikt voor alle matrasbeschermers die over een deel van het bed liggen.

Welke soorten TENA Steeklakens zijn er?

Tena heeft verschillende steeklakens in verschillende afmetingen. Er zijn producten die urine absorberen en er zijn steeklakens die niks opnemen, maar alleen tegenhouden. Dan zijn er producten met instopstroken om de onderlegger strak over het bed te kunnen spannen. Zo verschuift de onderlegger niet en blijft het bed maximaal beschermd.

Wat zijn de populairste TENA Steeklaken?

De absorberende steeklakens worden verreweg het meest gebruikt. Deze zijn er in de maten: 40x60 cm, 60x60, 90x60 en de steeklakens met instopstrook die onder het matras worden weggestoken om het steeklaken goed op zijn plaats te houden.

Hoe gebruik je een TENA Steeklaken?

Ze worden op het bed gelegd op de plek waar mensen verliezen. Ze worden onder het laken gelegd omdat ze anders zouden verschuiven. De varianten met instopstroken zou je ook over het laken kunnen trekken.

Worden TENA Steeklakens vergoed?

Nee, producten voor matrasbescherming worden door de zorgverzekeraar niet vergoed. In het verleden gebeurde dit wel, maar verzekeraars redeneren nu: als een incontinentiemateriaal goed is en het wordt goed gebruikt, zal het niet lekken en is matrasbescherming niet nodig. Helaas hebben veel mensen het wel nodig.