Absorin Finette

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin FinetteAbsorin Finette

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Absorin Finette: latex vrij

Het assortiment van Absorin Finette

Wat zegt de opnamecapaciteit van de Absorin Finette?

Hoe weet u of de Absorin Finette vol zit?

Welke Absorin Finette moet u kiezen?

Wat zegt Absorin zelf over de Finette?

Het Fast Dry Concept van Absorin Finette

Absorin Finette in het kort

 

Absorin Comfort Finette is een lijn van inlegverbanden voor dames die last hebben van het verlies van druppels, scheutjes en een beetje meer. De anatomisch gevormde Finette sluit goed aan rond het lichaam en zorgt voor meer comfort. Ook geeft de lange, brede plakstrip aan de achterkant een goede hechting met het ondergoed, waardoor het product altijd op zijn plaats blijft.

De structuur in de bovenlaag zorgt ervoor dat de urine snel over de hele lengte van het product wordt verspreid en opgenomen. In de inlegger wordt de urine opgesloten en worden luchtjes geneutraliseerd. De verticale zijkanten zijn zacht en elastisch en zorgen dat de inlegger goed aansluit op de vormen van het lichaam.

 


 

Absorin Finette: latex vrij


Alle Finette-inleggers zijn gemaakt van huidvriendelijke materialen en ze zijn latexvrij. De grotere inleggers zoals de Finette Extra en Super hebben grotere lekrandjes, omdat deze producten in korte tijd meer urine moeten kunnen opnemen. Deze lekrandjes houden de urine tegen zodat het product de tijd heeft om het vocht op te nemen en in de kern om te zetten in een gel, waardoor het oppervlak weer snel droog aanvoelt. De lekrandjes zijn waterafstotend, wat de kans op lekken nog verder doet afnemen.

De kleinere Finette’s plak je in het midden van de onderbroek. Knijp ze even goed vast, zodat de plakrand goed aan de onderbroek hecht. Het product heeft geen voor- en achterkant. De zwaardere Finette’s zoals de Extra en Super hebben grotere lekrandjes, die je in de liezen kunt laten vallen. Dan is het product mooi aangesloten op het lichaam en is de kans op lekken zeer klein.

 


 

Het assortiment van Absorin Finette


De Absorin Finette-lijn bestaat uit 8 typen verbanden:

Absorin Comfort Finette Ultra mini - 1 druppel - 95 ml – 8 x 18 cm
Absorin Comfort Finette Mini - 2 druppels - 220 ml – 9 x 26 cm
Absorin Comfort Finette Mini Plus - 2.5 druppels – 265 ml – 9 x 23 cm
Absorin Comfort Finette Normal - 3 druppels – 300 ml – 10 x 28 cm
Absorin Comfort Finette Extra - 3.5 druppels – 590 ml – 12 x 32 cm
Absorin Comfort Finette Super - 4 druppels – 820 ml – 12 x 40 cm
Absorin Comfort Finette Maxi - 4.5 druppels – 990 ml – 14 x 42 cm
Absorin Comfort Finette Maxi Night - 5 druppels – 1050 ml – 14 x 48 cm


Absorin maakt voor de opnamecapaciteit gebruik van een schaal van 1 tot 10 druppels. 1 druppel staat voor een incomateriaal dat u gebruikt bij enkele druppels urineverlies. 10 is gemaakt voor het verliezen van de gehele blaasinhoud. De opnamecapaciteit van de Finette loopt dus op van licht (1 druppel) naar behoorlijk zwaar (5 druppels) – dat is een opnamecapaciteit van bijna een liter.

 


 

Wat zegt de opnamecapaciteit van de Absorin Finette?


De hoeveelheden in milliliters worden in het laboratorium berekend door het materiaal onder te dompelen in een bak met water en te kijken hoeveel vocht het opneemt. Je weegt de luier eerst zonder vocht en dan wanneer het vol met water zit. Het verschil is de opnamecapaciteit, uitgedrukt in liters.

Het is belangrijk om te weten dat er nooit gelijkmatig over het hele oppervlak in een materiaal wordt geplast. Het grootste deel van de urine komt terecht op dezelfde plekken. Daarbij zit, loop, lig en sport je. Het materiaal verschuift dan een beetje, waardoor de urine nooit helemaal over het materiaal wordt verdeeld. Een inlegluier raakt dus nooit helemaal verzadigd.

De opnamecapaciteit van een luier is geen informatie waar de gebruiker van inco materialen veel mee kan. Professionals adviseren u daarom: neem er geen risico mee. Hou aan dat u twee derde van de aangegeven opname kunt gebruiken. Dat is een veilige marge. Dus zegt de verpakking: opnamecapaciteit 1 liter, dan zult u er maximaal 0,66 liter van gebruiken.

 


 

Hoe weet u of de Absorin Finette vol zit?


Vervang in elk geval voordat het product verzadigd is en gaat lekken. Het is dus zaak goed in de gaten te houden hoeveel urine er al in zit. Veel mensen vervangen de producten direct wanneer ze wat zijn verloren. Zo weet u zeker dat het nooit te veel is. Anderen weten van zichzelf hoeveel ze verliezen en vervangen een product op vaste tijden. U zult vanzelf merken wat u prettig vindt. Helaas worden we soms door schade en schande wijs.

Bijkomende reden om een inlegger te vervangen, is het feit dat het onprettig kan worden om met een half verzadigd product te lopen. Zeker bij zwaardere materialen, die bijvoorbeeld een liter of meer kunnen opnemen, geldt dat een volle luier een grote, koude massa wordt, die in het ondergoed wordt meegedragen. Dat kan een heel goede reden zijn om het te vervangen.

Om lekkage te voorkomen, moet het product voor gebruik over de lengte tot ‘een bootje’ vouwen. Zo gaan de anti-lekrandjes overeind staan en de wattenpulp in het product gaat wat meer open staan. Zo kunt u de opname optimaal benutten en weet u zeker dat de inlegger mooi aansluit op de vormen van het lichaam

 


 

Welke Absorin Finette moet u kiezen?


U wilt natuurlijk direct de goede Finette kiezen. Het juiste product betekent in de praktijk de dunste, die nog wel de optimale bescherming geeft. Het assortiment begint met de kleinere en dunnere verbandjes:

• Absorin Comfort Finette Mini, Ultra Mini en Mini Plus. Deze zijn er voor zeer licht urineverlies. Dat begint met het verlies van een druppeltje bij het sporten of als u lacht of niest. Wanneer het meer wordt dan een paar druppels, dan stapt u over naar de volgende producten:

• Absorin Comfort Finette Normaal en Extra zijn ontwikkeld voor licht urineverlies. Dat zijn een paar druppels of een scheutje. Vaak gebeurt dit bij het traplopen, lachen of het tillen van iets zwaars. Verliest u meerder of wat grotere scheutjes, dan kiest u voor:

• Absorin Comfort Finette Super. Dit product is er voor “matig urineverlies”. Dat zijn flinke scheutjes die u gedurende de dag of nacht verliest. Bijvoorbeeld wanneer u bij het opstaan een flinke scheut verliest of wanneer u altijd te laat doorheeft dat u naar het toilet had moeten gaan.

 


 

Wat zegt Absorin zelf over de Finette?


Door de anatomische vorm sluit Absorin Comfort Finette goed aan op het lichaam en geeft extra draagcomfort. Daarnaast zorgt de lange, brede hechtstrip op de onderzijde van het verband dat het verband onder alle omstandigheden op zijn plaats blijft zitten.

De puntdrukstructuur in de toplaag van Absorin Comfort Finette neemt urine snel op in de lengte van het verband waar de geur geneutraliseerd wordt. De opstaande zijkanten zijn zacht en elastisch en zorgen dat het verband perfect aansluit op het lichaam.

Voorkom lekkage door het product voor gebruik over de lengte te vouwen en te dragen in goed aansluitend ondergoed. Absorin Comfort Finette is per stuk verpakt om eenvoudig mee te nemen en weg te werpen.

 


 

Het Fast Dry Concept van Absorin Finette


1. Nonwoven toplaag; zacht en comfortabel voor de huid en geeft, na het urineverlies, direct weer een droog gevoel.

2. Opname laag (aquisitielaag); zorgt voor een optimale opname en transport van de urine naar het superabsorberende poeder in de kern van het product. Deze laat geen vocht door, is zacht als katoen met een elastisch en ademend effect.

3. Super absorberend poeder (SAP); zachte kristallen die de urine volledig insluiten en de geur neutraliseren.

4. Zachte absorberende vezels; geven de benodigde structuur aan het verband.

5. Cotton feel buitenlaag; laat geen vocht door, geeft het ademend effect, is aan de zijden elastisch en voelt zacht als katoen.

 


 

Absorin Finette in het kort


• Superabsorberend en vormvast
• Anatomische vorm; sluit goed aan op het lichaam, voor meer draagcomfort
• Nonwoven toplaag; laat het vocht snel door en zorgt voor een extra droog en zacht gevoel
• Speciale "hybatex-vezel"; zorgt voor een luchtigere structuur van de fluff waardoor het vocht beter verspreidt en de absorptie versnelt
• Super Absorberend Poeder (SAP); zet urine om in gel, zodat doorlekken uitgesloten is
• Absorin SAP 3+system; vertraagt bacteriegroei, beschermt de zuurmantel van de huid en voorkomt het ontstaan van nare geurtjes
• Fluff absorptiemateriaal; goede vochtopname
• Soepele lycra beenelastieken; perfecte pasvorm (geen latex)
• Beschermzijde van PE-folie bedekt met nonwoven; voorkomt doorlekken en zorgt voor extra draagcomfort
• Lange, brede hechtstrip, zodat het verband onder alle omstandigheden goed blijft zitten
• Per stuk verpakt; om hygiënisch mee te nemen en weg te werpen (uitgezonderd de Ultra Mini)
• Punt-druk-structuur in het absorptiekussen; snelle absorptie en verspreiding van urine