Stoelbeschermer

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
 1. Seni Soft bedonderlegger 40x60 cm
  Seni Soft Super bedonderlegger 40x60 cm

  Seni Soft 40x60 cm zijn sterk absorberende en comfortabele onderleggers met een absorptiekern van cellulose en een zachte non-woven toplaag. De onderkant bestaat uit een laag vochtwerende antislip folie, waardoor ze niet verschuiven. Zeer geschikt als extra bescherming voor rolstoel en matras bij incontinentie. Ideaal voor de hygiënische verzorging op bed. Opnamecapaciteit onderlegger 40x60 cm: 850 ml.

  Meer informatie
  € 12,68

  Artikelnummer: 4131

  Verpakking: 30 stuks

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Stoelbeschermer: alles wat u moet weten..!stoelbeschermer

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Wat is een stoelbeschermer?

Wie gebruiken een stoelbeschermer?

Waar kan ik stoelbeschermers gebruiken?

Waar zijn stoelbeschermers van gemaakt?

Wat is ABSO?

Hoe was ik een stoelbeschermer?

Wat kunnen we nog meer over de stoelbeschermer zeggen?

Kiezen voor een wasbare of wegwerp stoelbeschermer?

 

 

Wat is een stoelbeschermer?


Een stoelbeschermer is een wasbare onderlegger die het doel heeft uw stoel, rolstoel of bankstel te beschermen. Ze zijn er ook als wegwerp variant. U kunt dan incontinentieonderleggers gebruiken in de afmeting 40 bij 60 centimeter, of kleiner.

Bij deze wasbare stoelbeschermer gaat het dus om onderleggers die u talloze keren kunt gebruiken, omdat u ze op zeer hoge temperaturen kunt uitwassen. We zien dat klanten zo jarenlang plezier hebben van deze producten.

Een stoelbeschermer heeft als doel om de zitting van een (rol)stoel te beschermer, meestal tegen urine. Ze worden ook gebruikt bij verlies van slappe ontlasting. Maar ook mensen die met hun drinken knoeien hebben er baat bij.


 

Wie gebruiken een stoelbeschermer


Wanneer mensen last hebben van incontinentie kan het altijd gebeuren dat er lekkage optreedt. Dat is heel vervelend en schaamtevol, zeker wanneer het buitenshuis gebeurt. Als dan ook nog de stoel nat wordt, is het helemaal een ongemakkelijke situatie.

Een stoelbeschermer behoedt u helaas niet voor lekken. Wel zorgt het dat de stoel niet nat wordt, door het opnemen van de urine. De ondoordringbare onderlaag garandeert dat de urine er niet doorheen kan lopen.

Wanneer mensen last hebben van verlies van ontlasting, en dan meestal bij dunne ontlasting, bestaat de kans dat er ontlastin tussen het materiaal en de huid door glipt. Heel vervelend natuurlijk, zeker wanneer je bij iemand op bezoek bent.

Om deze situaties te vermijden, kiezen mensen vaak voor een stoelbeschermer. Het meenemen van een eigen stoelbeschermer is natuurlijk ook een grote stap, maar dit wint het vaak van de angst voor lekkage.

Mensen die moeite hebben met het vasthouden van een beker, kiezen soms voor een stoelbeschermer. Het gebeurt hen soms dat ze knoeien, waarbij het drinken dan vaak tussen de benen op de stoel terechtkomt. De stoelbeschermer vangt het op en houdt het vast.

 


 

Waar kan ik stoelbeschermers gebruiken?

stoelbeschermer


Uiteraard worden stoelbeschermers veel gebruikt in het eigen huis. In de leesstoel, in de stoel op de slaapkamer, op de bank, aan de eettafel. U kunt ze eigenlijk op alle zitoppervlakken gebruiken.

Maar ze worden ook veel gebruikt in de auto. In de bus. De trein. Het restaurant. Op visite. En niet te vergeten in de rolstoel.

Stoelbeschermers zijn gemakkelijk op te vouwen tot een klein pakketje dat u in de handtas kunt meenemen. Er zijn verschillende kleuren die u kunt gebruiken om ze minder te laten opvallen. Dus een groene stoelbeschermer voor in een groene stoel, een bruine voor op een bruine bank, et cetera.

 


 

Waar zijn stoelbeschermers van gemaakt?


Onze stoelbeschermers zijn gemaakt van zachte, huidvriendelijke materialen. De onderkant van de stoelschermer is 100% afgesloten voor vocht door een PU-laag. Deze is overigens wel ademend, wat transpireren voorkomt. De bovenkant is zacht en comfortabel om op te zitten.


 

Wat is ABSO?


De ABSO Stoelbeschermer wordt gemaakt in een fabriek die gespecialiseerd is in de productie van textiel bij incontinentie. Deze fabrikant maakt ook matrasbeschermers, hoeslakens, wasbaar incontinentiemateriaal en textiel voor medische toepassingen. Heel logisch dus dat ze ook een stoelbeschermer maken die aan de hoogste eisen voldoet.

 


 

Hoe was ik een stoelbeschermer?


U wast het product tot 95ºC. Zo weet u zeker dat het product fris en zonder achtergebleven bacteriën kunt gebruiken. Deze stoelbeschermer is sterk en slijtvast. U kunt hem zonder bezwaar wassen en drogen met industriële machines.

 


 

Wat kunnen we nog meer over de stoelbeschermer zeggen?


• De afmeting van onze stoelbeschermers is 40 bij 50 centimeter.
• Ze zijn van het merk ABSO. Dit is een gerenommeerde fabrikant van textielproducten, waaronder producten voor ziekenhuizen en instellingen.
• Dit product is antibacterieel, wat betekent dat bacteriën worden gedood. Bij dit type producten is dat natuurlijk heel belangrijk.
• De stoelbeschermer is pvc vrij. Veel mensen hebben, zonder dit te weten, een allergie voor deze kunststof. Zij krijgen uitslag en soms jeuk aan de huid wanneer deze wordt blootgesteld aan pvc.
• De stoelbeschermer bevat geen schadelijke stoof. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of slechte materialen die huidproblemen kunnen veroorzaken. Het heeft hiervoor het “Confidence in textiles”-keurmerk gekregen. Dit keurmerk test producten op een twintigtal schadelijke stoffen. Deze zijn allemaal niet aanwezig in deze stoelbeschermer.

 


 

Kiezen voor een wasbare of wegwerp stoelbeschermer?

 

Wanneer u voor de keuze staat een stoelbeschermer aan te schaffen, is de eerste vraag: wilt een wasbaar of een wegwerp product? Bij de continentiezorg wordt veel wegwerp gebruikt en dit heeft grote voordelen. Het is heel prettig om een stapeltje schone, dunne en hygiënische onderleggertjes te hebben klaarliggen. Ook bij de bescherming van stoelen. Na gebruik gaan ze gewoon de prullenbak in. U heeft er geen omkijken meer naar. Voor onderweg kiezen mensen vaak voor wegwerp. In de auto leggen ze een onderleggertje neer en in de stoel op de hotelkamer. Allemaal heel gemakkelijk en comfortabel.

Tegelijk maken steeds meer mensen zich zorgen over de belasting voor het milieu, die wegwerp producten met zich meebrengen. En disposable stoelbeschermers horen ook daarbij. Alle incontinentiematerialen en onderleggers bestaan voor een groot deel uit kunststoffen. Zowel de buitenzijde als de absorberende korrels zijn plastics die moeten worden verbrand. De urine en ontlasting maakt het nog lastiger om alles schoon en veilig te verwerken.

Een wasbaar product geeft deze problemen niet. Zoals gezegd, kunt u bovenstaande stoelbeschermers talloze malen wassen, ook op hoge temperaturen, als u ze hygiënisch wilt behandelen. Deze stoelbeschermer kan dus langdurig worden gebruikt, zonder bij te dragen aan de explosieve groei van ons afval. Een ander groot voordeel is dat ze heel discreet zijn neer te leggen, bijvoorbeeld in een restaurant. Dat gaat met een witte wegwerp stoelbeschermer natuurlijk niet.
Wat is een stoelbeschermer?

Een stoelbeschermer is een zachte mat die wordt gebruik om het oppervlak van een stoel te beschermen, bijvoorbeeld tegen ongewenst verlies van urine of ongewenste geurtjes die in het oppervlak trekken. Stoelbeschermers worden ook gebruikt om een stoel of bank te beschermen tegen urine, ontlasting of haren van huisdieren. Stoelbeschermers kunnen vloeistof opnemen en vasthouden. De onderzijde is afgesloten. Ze zijn er in verschillende kleuren om minder op te vallen.

Hoe gebruik je een stoelbeschermer?

Een stoelbeschermer kan worden gebruikt in een stoel, de bank, in de auto en aan de eettafel. Je legt ze simpelweg op het oppervlak dat beschermd moet worden. Ze zijn heel gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen. Als er een ongelukje is gebeurd, kun je de stoelbeschermer op hoge temperaturen wassen. Mensen hebben vaak meerdere stoelbeschermers zodat ze ze op verschillende plaatsen kunnen laten liggen.

Waarom zou ik een stoelbeschermer gebruiken?

Wanneer je last hebt van ongewenst urineverlies is het heel vervelend dat bij een ongelukje de stoel of bank nat wordt. Mensen kiezen er daarom voor om het zitoppervlak te beschermen met een stoelbeschermer. Zo weten ze zeker dat het meubilair niet beschadigt of vervelende geurtjes opneemt. De stoelbeschermer kan gemakkelijk op hoge temeraturen worden gewassen, zodat deze snel weer schoon is.

Welke stoelbeschermer moet je kiezen?

Wanneer u voor de keuze staat een stoelbeschermer aan te schaffen, is de eerste vraag: wilt een wasbaar of een wegwerp product? Bij de continentiezorg wordt veel wegwerp gebruikt en dit heeft grote voordelen. Een wasbare onderlegger kunt u talloze malen wassen, ook op hoge temperaturen, als u ze hygiënisch wilt behandelen.

Wat is een stoel beschermer?

Een stoelbeschermer is een wasbare onderlegger die het doel heeft uw stoel, rolstoel of bankstel te beschermen. Ze zijn er ook als wegwerp variant. U kunt dan incontinentieonderleggers gebruiken in de afmeting 40 bij 60 centimeter, of kleiner.

Waar zijn stoelbeschermers van gemaakt?

Onze stoelbeschermers zijn gemaakt van zachte, huidvriendelijke materialen. De onderkant van de stoelschermer is 100% afgesloten voor vocht door een PU-laag. Deze is overigens wel ademend, wat transpireren voorkomt. De bovenkant is zacht en comfortabel om op te zitten.

Hoe was ik een stoelbeschermer?

U wast het product tot 95ºC. Zo weet u zeker dat het product fris en zonder achtergebleven bacteriën kunt gebruiken. Een stoelbeschermer is sterk en slijtvast. U kunt hem zonder bezwaar wassen en drogen met industriële machines.