Absorin Sanette

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin SanetteAbsorin Sanette

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Absorin Sanette en ontlastingsverlies

Het assortiment van Absorin Sanette

Hoe de Absorin Sanette gebruiken

Alle Absorin Sanette-inleggers bestaan uit 5 lagen

Aanleggen Absorin Sanette

Eigenschappen Absorin Sanette

 

Absorin Sanette Comfort is een lijn van inleggers, gemaakt voor matige tot zeer zware incontinentie. Ook is het geschikt voor licht tot matig verlies van fecaliën. Absorin Sanette is het best te gebruiken met een fixatiebroekje of een boxershorts die goed aansluit, zeer rekbaar is en die hoog kan worden opgetrokken.

Absorin Sanette Ultra, Heavy en Night lenen zich om de nacht mee door te slapen, zonder te hoeven verschonen. Zij hebben een zeer grote opnamecapaciteit. Absorin Sannette is gemakkelijk te verwisselen. Het is betaalbaar en het zorgt voor veel zekerheid, doordat er verschillende typen zijn die aansluiten bij de individuele wensen van de gebruiker.

De Sanette heeft een voor- en achterkant. De achterkant is wat breder en hoger. Dat is nodig, bijvoorbeeld voor mensen die ontlasting verliezen. Maar ook voor mensen die in een rolstoel zitten. Zij zijn dan onder de billen beter beschermd. Sowieso is het voor mensen die veel zitten prettig wanneer ze meer materiaal en dus meer opname op de billen hebben. Want urine zal vaak naar beneden en naar achter (dus richting billen) lopen.

 

 


 

Absorin Sanette en ontlastingsverlies


Mannen die alleen urine verliezen, draaien de Sanette wel eens om. Dan zit het brede deel aan de voorkant, zodat ze daar meer bescherming hebben. De SAP-korrels zitten verspreid over het product, dus dat is geen probleem. SAP-korrels zijn superabsorberende korrels die in staat zijn grote hoeveelheden urine om te zetten in een gel, waar het vocht nooit meer uit kan. Ook vervelende geurtjes worden hierin opgesloten.

Mensen die ontlasting verliezen of die last hebben van diarree, kiezen meestal voor een inlegger. Je kunt ze gemakkelijk vervangen en het product is goedkoper dan bijvoorbeeld een pants of slip. Ontlasting zal niet worden opgenomen door het product, het houdt het wel tegen. Het brede deel aan de achterkant geeft dan de zekerheid dat de ontlasting er niet langs kan lopen. Bij het verlies van ontlasting wordt het verband altijd direct vervangen door een nieuwe. Blijft de ontlasting in de Sanette, dan loopt u kans op irritaties aan de huid.

 


 

Het assortiment van Absorin Sanette


Het assortiment van de Absorin Sanette is er in twee afmetingen: de kleinere voor de laagste opnames en een grotere en dikkere voor de hogere absorptie. De dunnere zijn voor matige incontinentie van urine en/of ontlasting. De dikkere zijn voor zware tot zeer zware incontinentie.

•    Absorin Comfort Sanette Day Light   - 1250 ml – 32 x 61 cm
•    Absorin Comfort Sanette Day    - 1580 ml – 34x67 cm
•    Absorin Comfort Sanette Day Extra    - 2150 ml – 32x61 cm
•    Absorin Comfort Sanette Night    - 2600 ml – 34x67 cm
•    Absorin Comfort Sanette Heavy    - 3300 ml – 34x67 cm
•    Absorin Comfort Sanette Ultra    - 3500 ml – 34x67 cm


U vraag u misschien af hoe een inlegger in staat is 3500 ml (3.5 liter) op te nemen. Dat is mogelijk dankzij de SAP: super absorberende polymeren. Dit zijn heel kleine witte korrels die industrieel zijn ontwikkeld om zeer grote hoeveelheden vloeistof op te nemen en vast te houden.

Wanneer je een halve liter water over een theelepel korrels giet, zal binnen een minuut al het water zijn omgezet in een witte gel. Zelfs als je hierop drukt, kan het water er niet meer uit. Ook ongewenste geurtjes worden opgesloten in de gel.

Toch zijn de hoeveelheden die u hierboven ziet, niet de hoeveelheden die u in uw Absorin Sanette zult kunnen opvangen. Fabrikanten komen tot de getallen door een Sanette in een bak met water te leggen. Het product zuigt zich vol en wordt daarna gewogen. De gewichtstoename is de absorptie.

Na de test is de inlegger helemaal volgezogen, er kan nu helemaal niets meer bij. U zult zelf nooit zoveel urine in een inlegger laten komen. Omdat het product dan volledig verzadigd is, zal het gaan doorlekken. Hou daarom aan dat u de helft tot 70% van de opname kunt gebruiken. Daarna wordt het te riskant. Van de Absorin Comfort Sanette, zult u dus hooguit 2.5 liter gebruiken. Nog altijd een heel grote hoeveelheid.

 


 

Hoe de Absorin Sanette gebruiken


Belangrijk: wanneer u deze producten gaat gebruiken, eerst in de lengte dubbelvouwen. Wanneer u dat doet, gaan de randjes overeind staan. Dat geldt voor alle producten: de randen moeten goed aansluiten in de lies, om te voorkomen dat het gaat lekken.

Het overgrote deel van de klachten bij inco materialen zijn problemen met lekken. Dat kan twee dingen betekenen: of de maat is niet goed, of het materiaal is niet gevouwen om de beschermende randjes omhoog te zetten.

Aan de buitenkant van de Absorin Sanette kunt u zien hoeveel vocht er al in een verband zit. Wanneer er urine in de Sanette komt, vervagen de letters, tot ze niet meer leesbaar zijn. Op dat moment is het verband verzadigd en moet het vervangen worden. Zijn de letters nog leesbaar, dan is het nog niet nodig een nieuwe Sanette aan te leggen.

 


 

Alle Absorin Sanette-inleggers bestaan uit 5 lagen


1. De bovenste laag is van een zacht, huidvriendelijk nonwoven materiaal. Dat zorgt ervoor dat urine direct in het materiaal wordt doorgelaten. Het zuigt niet op, maar zorgt voor een zeer snel transport.

2. De tweede laag is een zogenoemde airlaid. Dit betekent dat vezels op zo’n manier op elkaar zijn gelegd, dat het in staat is urine heel snel door het hele product te verplaatsen. Dit voorkomt een prop in het product. Deze verspreiding maakt dat je een inlegger langer kunt gebruiken en dat deze prettiger blijft aanvoelen.

3. De derde laag bestaat uit SAP-korrels. Dit zijn kunststof korrels die in staat zijn om 1000 maal hun eigen gewicht aan vocht te kunnen opnemen. Wanneer dat gebeurt, verandert het vocht in een gel. Deze is niet meer terug te veranderen in water. Het is dus een onomkeerbaar proces. De korrels slaan ook de geurtjes op en kapselen de bacteriën in. Dit is het duurste onderdeel van de inlegger. De hoeveelheid SAP-korrels in een product bepaalt dus ook hoeveel urine het kan opnemen. Hoe meer korrels, hoe groter de absorptie van een product.

4. De vierde laag is de pulp. Dit is een houtproduct dat tot een zacht, wattenachtig materiaal is gemaakt. Deze pulp zorgt ervoor dat een incontinentiemateriaalmateriaal zijn vorm krijgt. Het geeft volume en zachtheid. Daarbij wordt in deze laag de SAP gelegd, zodat deze mooi verspreid over het product blijft liggen. Je wilt de SAP niet opgehoopt bij elkaar hebben, want dan zal daar een bol van gel ontstaan wanneer erop geplast wordt.

5. De vijfde laag is een kunststoflaag die het vocht tegenhoudt. Deze laag is cotton feel en voelt dus zacht aan. Hij is ook ademend, wat ervoor zorgt dat de huid in aanraking blijft met de buitenlucht. Dit voorkomt problemen als gevolg van een te langdurige blootstelling aan vocht in een afgesloten ruimte.

 


 

Aanleggen Absorin Sanette


Het is belangrijk om de Absorin Sanette-producten vast te zetten (fixeren) met ondergoed (bij voorkeur een boxershorts) dat goed aansluit. Een andere mogelijkheid is een fixatiebroekje dat er speciaal voor is gemaakt om incontinentie-inleggers op hun plaats te houden. Wanneer een Absorin Sanette op de goede manier is aangebracht wordt het vocht beter opgenomen en is de kans op lekkage veel kleiner.

 


 

STAAND AANLEGGEN


1. Trek het fixatiebroekje aan (met de naden naar buiten) en trek het kruis op tot aan de bovenkant van het bovenbeen. Sla de bovenkant van het broekje terug tot halverwege het bovenbeen.

2. Vouw Absorin Sanette open en vouw het product goed dubbel over de lengte, zodat er een komvorm ontstaat en de anti-lekrandjes omhoog gaan staan.

3. Trek Absorin Sanette van voor naar achter aan, waarbij de grote boog achter hoort. Let op dat Absorin Sanette netjes in het midden zit.

4. Trek eerst de achterkant van het fixatiebroekje omhoog en vouw Absorin Sanette plat over de billen uit, de bovenkant van de absorberende kern hoort net iets boven de bilnaad uit te komen.

5. Haal met een zigzaggende beweging met twee handen de voorkant van Absorin Sanette naar voren zodat het product goed aansluit in de liezen. Vouw de voorkant plat op uw buik, de voorkant van Absorin Sanette zit dan ongeveer halverwege het kruis en de navel.

6. Trek de voorkant van het fixatiebroekje omhoog en zorg ervoor dat het broekje goed aansluit in de liezen. Haal zo nodig met de vingers liesplooien buiten het fixatiebroekje.

 


 

LIGGEND AANLEGGEN

 

1. Trek het fixatiebroekje aan (met de naden naar buiten) en trek het kruis op tot aan de bovenkant van het bovenbeen. Ga op uw zij liggen, houdt uw bovenliggende been gebogen. Haal het fixatiebroekje aan de bovenliggende zijde naar beneden en trek het zo mogelijk om de knie heen.

2. Vouw Absorin Sanette open en vouw het product goed dubbel over de lengte, zodat er een komvorm ontstaat en de anti-lekrandjes omhoog gaan staan.

3. Doe Absorin Sanette van voor naar achter aan waarbij de grote boog achter hoort. Let op dat Absorin Sanette netjes in het midden zit.

4. Trek eerst de achterkant van het fixatiebroekje omhoog en vouw Absorin Sanette plat over de billen uit, de bovenkant van het absorberende gedeelte hoort net iets boven de bilnaad uit te komen.

5. Rol terug op uw rug. Controleer aan uw andere zijde of het fixatiebroekje goed omhoog is getrokken en Absorin Sanette plat over de billen is uitgevouwen.

6. Haal met een zigzaggende beweging met twee handen de voorkant van Absorin Sanette naar voren zodat het product goed aansluit in de liezen. Vouw de voorkant plat op uw buik. De voorkant van het product zit dan ongeveer halverwege het kruis en de navel.

7. Trek de voorkant van het fixatiebroekje omhoog. Zorg ervoor dat het broekje goed aansluit in de liezen. Haal zo nodig met de vingers liesplooien buiten het fixatiebroekje.


Wanneer u het materiaal uit de broek haalt en weggooit, vouw het dan dicht. Zo komt het oppervlak niet in aanraking met de lucht en voorkomt u de vorming van nare geurtjes.

 


 

Eigenschappen Absorin Sanette


• Perfect Fit: Door de anatomische vorm sluit Absorin Comfort Sanette onder alle omstandigheden perfect aan op het lichaam.

• Cottonfeel & Breathing: Alle producten van Absorin Comfort zijn voorzien van een Cottonfeel-buitenlaag. Cottonfeel geeft de producten een stretch- en ademend effect. De producten voelen aan als katoen en zijn zeer comfortabel te dragen. Daarnaast hebben de verbanden een zacht aflopend absorptiekussen; voor extra comfort en ter voorkoming van drukplekken (met name in de zwaardere systemen).

• Anti Leakage: De speciale vochtwerende antilekrandjes zorgen dat grote hoeveelheden urine binnen het verband blijven en worden opgenomen. Ook bij dunne ontlasting voorkomen de opstaande randjes lekkage. Discretie en zekerheid zijn gewaarborgd.

• Fast Dry: Alle producten van Absorin Comfort zijn op unieke wijze samengesteld om maximale absorptie, comfort, discretie en zekerheid te bieden. Dit noemen wij het Fast Dry Concept.

absorin comfort sanette