Vochtige washandjes

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
 1. zeer voordelig!

  HCBG12
  Wet Wash Glove Dr. Helewa| 12 washandjes per pakje

  De hypoallergene ECO vochtige washandjes voor eenmalig gebruik zijn zacht, sterk en hygiënisch in gebruik. De wegwerp washandjes zijn thuis, onderweg, op reis, op vakantie of na het sporten te gebruiken om de huid verzorgend te wassen.

  In het hersluitbare pakje zitten 12 vochtige washandjes, die geïmpregneerd zijn met aloë vera en groene thee extract. De washandjes zijn gemaakt van super zacht materiaal en zijn latexvrij.

  Meer informatie

  Artikelnummer: HCBG12

  Verpakking: 12 stuks

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Vochtige washandjesvochtige washandjes tena


Dit leest u in dit artikel:

 

Wegwerp vochtige washandjes

Hoe gebruikt u vochtige washandjes?

Vochtige washandjes als vervanging van water?Vochtige washandjes zijn washandjes die worden gebruikt bij de verzorging van mensen die niet of slecht in staat zijn te douchen of te badderen. Maar deze vochtige washandjes worden ook veelvuldig gebruikt bij mensen die last hebben van incontinentie en die zich tussendoor snel even willen reinigen.

De bekendste vochtige washandjes zijn die van TENA en Abena. De verschillen onderling zijn erg klein. De afmeting is hetzelfde. Ze zijn beide van een zachte, stevige stof, waardoor scheuren vrijwel is uitgesloten. Ze zitten met 8 in een pakje. Dit is voldoende voor reinigen van het gehele lichaam. U kunt er overigens ook prima 1 uit de verpakking halen en deze dan sluiten. Als u dit consequent doet, gaan de washandjes erg lang mee.

Wegwerp vochtige washandjes

Uiteraard kunt u de vochtige washandjes slechts eenmaal gebruiken. Na gebruik gooit u ze weg in de vuilnisbak. Gooi ze niet in de wc. Ze zijn te stug en breken niet af, waardoor de wc verstopt kan raken. Er is geen speciale ophaal voor deze producten, u kunt ze ook niet met de een speciale luierophaaldienst meegeven.


Wanneer u vochtige washandjes gaat kopen, is de enige keuze die u moet maken of een washandje wilt zonder of met parfum. De geparfumeerde van TENA hebben een lichte geur, die van Abena ruikt wat sterker.

Hoe gebruikt u vochtige washandjes?

Voor gebruik legt u de vochtige washandjes in de magnetron en warmt ze kort even op. Dat maakt de washandjes heel aangenaam in gebruik. Vervolgens doet u een washandje aan zoals u gewend bent en u reinigt het gehele lichaam of alleen de delen die u wilt opfrissen. De lotion die in het vochtige washandje zit, reinigt en verzorgt de huid. U hoeft niet na te drogen.


Wanneer u mantelzorger bent en wilt met de vochtige washandjes uw naaste helemaal reinigen omdat het lastig is dit met water te doen, is er een aantal zaken waarop u even moet letten.

vochtige washanjes

 1. U warmt de vochtige doekjes op in de magnetron: 30 seconden op 600 watt
 2. U trekt eventueel een plastic handschoentje aan om uw hand droog te houden
 3. “De patiënt” ligt op bed
 4. Aan de voorzijde bewast u met washandje 1: gezicht en één zijde van de romp (na het gezicht draait u het vochtige washandje om). Met washandje 2: andere deel van de romp en één been. Washandjes 3: andere been en kruis. Ook steeds weer omdraaien om het volgende onderdeel met een schone kant te bewassen.
 5. Dan volgen met doekje 4 de boven- en onderrug en de billen.

 

Het makkelijkst is om deze video even te bekijken. Daarin wordt heel duidelijk voorgedaan hoe u iemand bewast met vochtige doekjes:

Vochtige washandjes als vervanging van water?

Vochtige washandjes zijn een extra manier om tussendoor te bewassen of om iemand te wassen zonder de lichamelijke belasting van een douchebeurt. Het maakt hygiënisch schoon en voelt erg fris, maar het is zeker geen vervanging van een douche of bad. Een douche wordt als zeer verkwikkend ervaren, dat gebeurt met de vochtige washandjes helaas niet. Daarom zullen mensen toch met enige regelmaat naar de badkamer moeten zich grondig te wassen.


Desondanks zien we dat de vochtige washandjes steeds meer gebruikt worden in de zorg en door mantelzorgers. Het voorkomt extra belasting en het maakt het mogelijk om mensen te wassen en op te frissen.

 

 

Wat zijn vochtige washandjes?

Vochtige washandjes zijn geïmpregneerd met een lotion om te bewassen en te verzorgen. Deze washandjes kunnen in de magnetron worden opgewarmd, zodat ze een comfortabele temperatuur hebben. U kunt ze gebruiken om het hele lichaam te bewassen maar ook om alleen te reinigen na het verschonen van incontinentiemateriaal.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van vochtige washandjes?

Vochtige washandjes zijn geïmpregneerd met een lotion die het lichaam reinigt en verzorgt. De washandjes sluiten goed rond de handen en zijn stevig, zodat ze niet scheuren. Er zijn ook vochtige washandjes om het haar mee te bewassen. Deze zijn geprepareerd met een shampoo en wasverzachter.

Hoe gebruik ik vochtige washandjes?

Voor de bewassing doet u de washandjes eerst in de magnetron. Dan voelt u of het washandje niet te warm is geworden. Vervolgens wast u de delen van het lichaam. Naspoelen is niet nodig. Na gebruik gooit u het washandje weg, want ze zijn voor eenmalig gebruik.

Welke soorten vochtige washandjes zijn er?

Er zijn vochtige washandjes voor het bewassen van het lichaam en voor het haar. De washandjes voor het lichaam zitten verpakt in pakjes van 8 of 12 stuks. 8 is ideaal voor het wassen van het hele lichaam. De washandjes voor het haar bevatten een lotion die reinigt en verzorgt.

Welke vochtige washandjes moet ik kiezen?

De keuze is eenvoudig: wilt u vochtige washandjes voor het lichaam of voor het haar? Kiest u die voor het lichaam, dan kunt u nog kiezen voor een (licht) parfum of parfumloos. De geurtjes zijn aangenaam en zeker niet te zwaar.