Wanneer iemand ongewenst urine verliest, zeker wanneer dit veel is, is het niet altijd gemakkelijk om droog de nacht door te komen. Als gevolg van draaien, woelen en bewegen kan incontinentiemateriaal gaan verschuiven. Dan ontstaat tussen de huid en het product ruimte, waardoor urine kan ontsnappen.
Dit is natuurlijk heel vervelend, want op de eerste plaats wordt de nachtrust verstoord. Vervolgens moet u uw bed uit om de nachtkleding en het bed te verschonen. Gelukkig zijn er bedonderleggers zoals die van Seni. Hiermee kunt u in elk geval uw matras beschermen. Opstaan om te verschonen blijft helaas wel nodig.
Een matras is kwetsbaar. Wanneer er eenmaal urine en/of ontlasting in is gekomen, is het lastig om het er weer uit te halen. Het is moeilijk om in de matras te reinigen en ongewenste geurtjes te verwijderen. Daarom is het verstandig om te voorkomen dat dit gebeurt. Seni wegwerp onderlegger kunnen u hierbij helpen.
Wat zijn Seni bedonderleggers?
Bedonderleggers zijn heel dunne matjes, daarom worden ze ook wel “incontinentiematjes” genoemd. Ze hebben een onderzijde die geen vocht doorlaat. Het voordeel is dat u zeker weet dat er nooit urine doorheen zal lekken. Het nadeel is dat ook transpiratievocht niet meer via de matras kan worden afgevoerd. Dat maakt dat onderleggers op een warme zomeravond broeierig kunnen aanvoelen.
De bovenzijde van Seni bedonderleggers laat de urine juist heel snel door. Dat komt dan in een laag met watten. Zoals u weet kunnen watten wel wat water opnemen, maar vasthouden gaat lastiger. Wanneer je erin knijpt, komt het water er weer uit. Dat geldt in zekere mate ook voor de onderleggers. Ze houden de urine een beetje vast, maar het komt er onder druk ook weer uit.
Daarom worden in incontinentiematerialen niet alleen watten gebruikt. Op de eerste plaats nemen ze te weinig op, op de tweede plaats kunnen ze het niet goed vasthouden. Daarom voegen fabrikanten aan de incontinentieproducten super absorberende korrels (SAP) toe. Deze kleine witte korrels kunnen in zeer korte tijd grote hoeveelheden urine opnemen. Een handjevol korrels kan meerdere liters absorberen. Waarom worden deze korrels dan niet in onderleggers gebruikt?
Seni Soft Super Dry bedonderleggers
Dat is dan ook exact wat Seni dacht. Er zijn wel eerder fabrikanten geweest die SAP in onderleggers hebben gedaan, maar ze waren toch maar matig tevreden over het resultaat. Het blijkt lastig te zijn om de korrels mooi verdeeld over de matrasbeschermers te verspreiden. Seni is wel tevreden over hun product. Het neemt meer, beter en droger op dan de meeste andere onderleggers. Een ander voordeel is dat deze onderlegger wél ademend is. Het is daarmee gemakkelijker om warmte af te voeren. Het klimaat onder de deken blijft droger en minder broeierig. Seni heeft met de Seni Soft Super Dry dan ook een van de meest comfortabele onderleggers ontwikkeld.
Wie gebruiken Seni bedonderleggers?
Zoals gezegd tref je onderleggers veelal aan op bed. Onder het laken of erop, maar net wat iemand prettig vindt en waar het een gevoel van veiligheid van krijgt. Al is het wel lastig dat een losse onderlegger op het hoeslaken niet op zijn plaats zal blijven wanneer de slaper gaat draaien. De matras is dan niet meer optimaal beschermd. Op het laken zou wel kunnen, als u kiest voor een onderlegger met instopstroken. Seni Soft heeft een onderlegger met instopstroken in het assortiment.
Het is sowieso aan te raden om deze onderlegger te nemen wanneer u er ’s nachts zo min mogelijk last van wilt hebben. U kunt de incontinentiemat hiermee strak en glad over de molton trekken. De kans dat hij gaat verschuiven wanneer u in uw slaap draait, is minimaal.
We komen onderleggers natuurlijk ook tegen in de stoel, op de bank en in de auto. Mensen gebruiken hem bij het verwisselen van een stoma. Maar ook bij incontinente dieren is het prettig om de mand of bank schoon te houden met een Seni Soft onderlegger. In ziekenhuizen en instellingen worden volop onderleggers gebruikt. In de operatiekamer om vocht en bloed op te vangen. Bij de kinderopvang bij het verwisselen van de luier. Op schoot bij een kind dat veel knoeit. En desnoods bij het knutselen.
Het Seni Soft assortiment omvat drie soorten bedonderleggers:
• Seni Soft Basic is de meest voordelige variant onderlegger met een basis absorptievermogen. De onderleggers hebben een vochtwerende onderlaag met antislip werking. Daarboven bevindt zich de absorptiekern van cellulose die het vocht gelijkmatig verspreidt. Deze laag wordt afgedekt door een nonwoven toplaag, die het vocht goed doorlaat. De onderleggers hebben gesealde vouwranden om doorlekken te voorkomen.
• Seni Soft is een Premium Quality product met een hoger absorptievermogen en biedt extra bescherming tegen het doorlekken van vocht. De onderleggers hebben een vochtwerende onderlaag met antislip werking. Daarboven bevindt zich de absorptiekern van cellulose die het vocht gelijkmatig verspreidt. Deze laag wordt afgedekt door een hygiënische laag en een nonwoven toplaag, die het vocht goed doorlaten. De onderleggers hebben gesealde vouwranden om doorlekken te voorkomen.
• Seni Soft Super Dry is een Premium Quality product met het hoogste absorptievermogen. De vochtopname is optimaal door het gebruik van SAP (Super Absorberend Polymeer). De superabsorber in de absorberende laag neemt het vocht heel snel op, bindt het tot gel en voorkomt hiermee ook de ontwikkeling van onaangename geurtjes. Dit zorgt ervoor dat de onderleggers langdurig droog aanvoelen en een hoge mate van comfort bieden. De onderlaag, die gemaakt is van vochtwerende en tevens luchtdoorlatende folie, belemmert de luchtcirculatie niet. Het ophopen van warmte wordt voorkomen en zodoende wordt de temperatuurregulatie van de huid ondersteund. De “supersoft” nonwoven toplaag is huidvriendelijk en voelt zacht en aangenaam aan.