Absorin Classic Inlay

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin Classic Inlay - inlegger voor extra absorptieabsorin classic inlay

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Hoe werkt een Absorin Classic Inlay?

Absorin Classic Inlay na de bevalling

Het assortiment van Absorin Classic Inlay

Nadelen inlegger voor extra absorptie

 

In principe moet een incontinentiebroekje, een slip of een inlegger voldoende absorptie hebben om u te beschermen. Maar toch zijn er goede redenen om een Absorin Classic Inlay te gebruiken.

Bijvoorbeeld wanneer u ook iets ontlasting verliest. Dan wilt u na elk verlies direct verwisselen. Wanneer u alleen een broekje zou gebruiken, dan wordt dit een dure aangelegenheid. Wanneer u dan een extra inlegger achter in de pants gebruikt, kunt u alleen deze vervangen en het broekje nog wat langer gebruiken.

Ook worden deze inleggers ingezet bij mensen die gedurende de nacht extra opname nodig hebben. Ze redden het normaal gesproken wel met het product dat ze gebruiken, maar ze willen een extra opname, voor de zekerheid.

Vaak zie je dat ze ’s nachts, bijvoorbeeld als ze moeten plassen, de inlegger vervangen. Zo gaat de slip, inlegger of pants nog wat langer mee, omdat deze minder urine hoeft op te slaan.

 


 

Hoe werkt een Absorin Classic Inlay?


Een inlegger voor extra absorptie is wezenlijk anders dan een normale inlegger. De bekende inleggers van type Lady of For Men, hebben bijvoorbeeld absorberende korrels in het product. Die dienen ervoor om urine op te slaan en vast te houden.

Wanneer je dit zou gebruiken voor extra absorptie, dan zorgen de korrels voor “verstopping”. Ze vormen een dikke laag waar de urine uiteindelijk niet goed meer doorheen kan lopen. Dit zal zijn weg naar de zijkant zoeken en tegen de benen en in de liezen terecht komen. De kans op lekken wordt dan groot.

Ook hebben normale onderleggers een ondoordringbare onderlaag. Deze houdt de urine tegen wanneer een product verzadigd raakt. Weer zal de urine naar de zijkant weglopen, daar waar het tegen de huid zit. De urine loopt in de liezen en sijpelt zo door naar beneden. Dit is absoluut niet wat u wilt. Een normale inlegger is dus allerminst geschikt als oplossing voor extra absorptie.

De Absorin Classic Inlay heeft geen absorberende korrels. Wanneer het product vol is, zal het doorlekken naar het onderliggende product. Daarom zit er ook geen afsluitende onderzijde in. Het product neemt op dankzij de wattenpulp die erin zit. Zoals u weet kunnen watten best wat opnemen, maar als je erin knijpt komt het er ook weer uit. Wanneer ze vol raken loopt de urine en dus doorheen.

 


 

Absorin Classic Inlay na de bevalling


Dit product wordt ook veel gebruikt op het kraambed. Na een bevalling hebben vrouwen vaak last van verlies van vocht, urine, ontlasting en bloed. Deze eenvoudige, rechthoekige verbanden zijn ideaal om dan te gebruiken. Ze nemen alles op en zijn hygiënisch. Ze kunnen vaak, gemakkelijk en snel worden vervangen. Omdat ze relatief goedkoop zijn, is er geen reden om lang te wachten met verschonen.

Enige nadeel misschien, is dat de Absorin Classic Inlay rechthoekig is. Dat is geen probleem wanneer ze dienen als extra opvang voor urine of ontlasting. Ze worden dan gebruikt in een product dat meestal wel een model heeft dat aansluit op het lichaam. Op het kraambed worden deze inleggers niet in een ander product gebruikt, maar gaan ze in het eigen ondergoed of netbroekje.

 


 

Het assortiment van Absorin Classic Inlay


Wij hebben twee maten in ons assortiment:

•    Absorin Classic Inlay Midi
•    Absorin Classic Inlay Maxi

Het verschil is de afmeting en de dikte. De Midi heeft een afmeting van 11 x 35 cm en kan 400 milliliter opnemen. De Maxi meet 15 x 60 cm en kan 900 milliliter opnemen. Wanneer er zoveel urine in de producten zit, zullen ze helemaal verzadigd zijn en druipen van het vocht. Gelukkig komt dit netjes in het onderliggende incontinentiemateriaal terecht.

Toch is het wel aan te raden om goed te kijken of u het zo vol wil laten raken. Gedurende de nacht, wanneer u ligt te slapen, is het lastig om een product te vervangen wanneer het is verzadigd. Overdag kunt u even kijken of het nodig is een product te verwisselen.

 


 

Nadelen inlegger voor extra absorptie


Mensen gebruiken de Absorin Classic Inlay om het product dat ze eronder dragen langer droog te houden. Wanneer je dit goed onder controle hebt, kun je de slip of pants langer drooghouden. Het risico bestaat dat mensen hier dan te lang mee doorlopen. Ze redeneren: zo lang het droog is, kan ik het blijven gebruiken.

Dit is echter niet het geval. Wanneer een product te lang wordt gebruikt, kan er een binnenklimaat ontstaan dat slecht is voor de huid. De kans op irritaties neemt toe. Ook is het uit het oogpunt van hygiëne af te raden om producten te lang aan te hebben.

Een andere risico is dat de inlegger, als deze opzwelt, de slip, inlegger of incontinentiebroek naar buiten drukt. Het incontinentiemateriaal kan dan soms niet meer mooi aansluiten in de liezen en op de benen. Daardoor ontstaan openingen waar de urine doorheen kan sijpelen.

Deze lekkages kunnen worden voorkomen door goed te kijken hoe u de Absorin Classic Inlay plaatst en of u niet een te grote maat hebt gekozen. Ook kunt u door tijdig te vervangen de kans op te ver uitzetten, verkleinen.