Depend Flex

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Depend Flex Super Plusdepend flex

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Hoe gebruik je de Depend Flex?

Depend Flex veelgebruikt in instellingen

Depend Flex zelf aan doen

Over de Depend Flex Super Plus

Eigenschappen van de Depend Flex

 

Een Flex is het onbekendste incontinentiemateriaal in de markt. We kennen allemaal incontinentiebroekjes, inleggers en slips. Maar bij de Flex fronzen mensen vaak hun wenkbrauwen. Op onze klantenservice geven we dan ook regelmatig uitleg over dit product. Het resultaat is niet zelden dat we hiermee een oplossing hebben voor mensen die dachten alles al te hebben geprobeerd.

Dat mensen onbekend zijn met de Depend Flex is niet vreemd. Ze worden vooral gebruikt in instellingen. De verpleegkundigen die daar werken zijn al lang bekend met de voordelen van de Flex, en vele zweren bij dit product.

Dat komt door manier waarop de Flex kan worden ingezet. In de verzorging kan het heel lastig en zwaar zijn om andere producten te gebruiken. Zeker wanneer een patiënt groot en zwaar is, is het lastig om een slip aan te leggen. Iemand moet op bed liggen en je moet de slip er onder zien te krijgen. Leg je het staand aan, dan is er altijd een hand te weinig om de slip op zijn plaats te houden.

 

 


 

Hoe gebruik je de Depend Flex?


De Depend Flex leg je als volgt aan. Iemand staat of zit, beide is mogelijk. Staan is overigens iets makkelijker. Eerst gaat de band van de Flex rond de buik en wordt dan vastgezet met het klittenband.

Deze band heet de heupband, de Flex wordt daarom ook wel “heupbandsysteem” genoemd. De band is meerdere keren opnieuw vast te zetten.

Het absorberende deel van de Flex hangt nu tussen de benen met de binnenzijde naar de voorkant. Vervolgens pak je deze flap en trekt hem zigzaggend naar voren. Dit om te zorgen dat hij mooi tegen het lichaam aan zit en vooral in de liezen goed aan- en afsluit. Vervolgens plaats je het product en zet het vast met het klittenband op de band.

 


 

Depend Flex veelgebruikt in instellingen


Om de Flex zelf aan te doen moet je voldoende mobiel zijn en zelf kunnen staan. Mensen die een rollator gebruiken, een stok nodig hebben of moeilijk het evenwicht kunnen bewaren, krijgen een Flex niet zelfstandig aan. Want je moet de band om de buik heen doen. Daarvoor moet om het eigen lichaam heen kunnen reiken.

De Flex heeft het voor verpleegkundigen mogelijk gemaakt om bij grote patiënten alleen een product aan te leggen. Depend Flex maakt het leven van deze mensen in instellingen een stuk gemakkelijker. Vooral de belasting op armen, rug en schouders is erg afgenomen. De Flex is dan ook ontwikkeld als antwoord op vragen uit instellingen.

Bij mensen die geneigd zijn te plukken aan hun incontinentiemateriaal wordt de Flex ook wel andersom gedragen, dus: hij wordt van voor naar achteren getrokken en op de rug vastgezet. Dan is het veel moeilijker om het klittenband te pakken en los te trekken. Voor mensen die de Flex zelf aanleggen is het bijna onmogelijk om hem omgekeerd aan te brengen.

 


 

Depend Flex zelf aan doen


Een Depend Flex kunt u dus prima zelf, zonder hulp, aanleggen. U gaat staan op een plek waar u de ruimte heeft en waar u, indien nodig, iets kan vastpakken voor extra ondersteuning.

U doet de band om uw middel en zet hem goed vast. U pakt tussen uw benen de absorberende flap en trekt deze zigzaggend naar voren. Kijken even goed of het product strak tegen het lichaam zit, zodat er geen openingen zijn waardoor urine zou kunnen weglekken.

Een ander voordeel van de Flex is dat u er zelf nog prima mee naar de wc kan. U kunt hem bij het plassen even af doen. Sommigen mensen kunnen hem naar de zijkant wegvouwen voordat ze gaan zitten. Het is aan u of u dit voldoende hygiënisch voor elkaar krijgt. De Depend Flex kunt u na het plassen dus gewoon weer aanleggen met de klittenband verbindingen. Dit maakt dit product handzaam en voordelig.

 


 

Over de Depend Flex Super Plus


Depend Flex Super Plus is een zogenaamd ééndelig systeem absorberend voor matige tot zware incontinentie voor urine en/of ontlasting. De Flex heeft de kenmerkende heupband die het voordeel biedt dat het eenvoudig kan worden aangelegd in staande of liggende positie. Dit product heeft een absorptie van:

•    Medium 2900 ml.
•    Large 3400 ml.


Je kunt de Flex vergelijken met een Depend Anatomic. Wanneer je de producten op elkaar legt, is het absorberende deel hetzelfde. Alleen heeft de Flex er een band aan, waardoor je er geen onderbroek meer overheen hoeft te doen.

De Flex zelf is het model van een tanga slip. Er zit dus weinig materiaal op de heupen. Mensen die het snel warm hebben, vinden dit prettig. Maar vaak zie je dat oudere mensen, die gewend zijn om grotere onderbroeken te dragen, toch over de Flex hun ondergoed doen. Zij voelen zich anders te bloot.

 


 

Eigenschappen van de Depend Flex


De flex bestaat uit katoenzachte, geruisloze materialen voor maximale discretie. De zachte en huidvriendelijke materialen zoals de heupband en de beenelastieken dragen bij aan een optimaal draagcomfort. Vanzelfsprekend zijn deze producten van Depend ook voorzien van Odour Protect om ongewenste geurtjes te voorkomen en Dry Lock Core om vocht vast te houden in de absorberende kern.

Op het product zit een indicator die aangeeft in welke mate het product verzadigd is. Wanneer de letters aan de buitenkant vervagen, is het tijd het product te vervangen. Vaak is dat dan al gebeurd, omdat mensen het toch prettig vinden een product iets vaker te vervangen.

De Depend Flex heeft opstaande randjes die mooi in de liezen vallen en goed afsluiten. Deze randjes dienen tevens als anti-lek barrières.