Zwemluiers

 1. Zwemluiers voor volwassenen, jongeren en kinderen
  Zwemluiers voor volwassenen, jongeren en kinderen

  Zwemluiers voor kinderen, jongeren en volwassenen zijn discrete, betrouwbare en goed zittende luiers voor in het zwembad of bij zwemmen in open water. Je kunt deze wegwerp zwemluiers dragen onder de zwembroek of het badpak. Met deze zwemluiers voor kinderen, jongeren en volwassenen kunt u opnieuw van het zwembad genieten. Bevat geen latex.

  * De verschillende maten bevatten een verschillend aantal luiers: Small: 22 stuks, Medium: 20 stuks, Large: 18 stuks, XLarge: 14 stuks, XXlarge: 12 stuks.

  Meer informatie
  € 38,16

  Artikelnummer: 864499

  Verpakking:

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Zwemluiers voor volwassenenzwemluiers voor volwassenen

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Wat zijn zwemluiers voor volwassenen?

Absorptie van zwemluiers voor volwassenen

Zwemluiers voor volwassenen en feces

Zwemluiers volwassenen om vaker te gebruiken

Zwemluiers volwassenen

 

Wanneer u incontinent wordt, wilt u natuurlijk zoveel mogelijk blijven doen wat u altijd deed. Of het nu wandelen, uitgaan of sporten is – de uitdaging is om u zo min mogelijk te laten beperken, gebruikmakend van de bestaande incontinentiematerialen en andere hulpmiddelen.

Eén van die hulpmiddelen zijn zwemluiers voor volwassenen. Voor kinderen kennen we ze, dan heten ze bijvoorbeeld Swimmies en zijn ze er in maten voor baby’s en kinderen. Minder bekend zijn de zwemluiers voor jongeren en volwassenen. Deze worden gebruikt door mensen van alle leeftijden. Wat zij gemeen hebben: ze hebben last van ontlastingsincontinentie. Met deze zwemluiers worden ze in het zwembad of het open water beschermd.

 


Wat zijn zwemluiers voor volwassenen?


Om te beginnen zijn zwemluiers voor eenmalig gebruik. Na een dag in het zwembad of aan de zee gooit u hem weg.

Het zijn broekjes, ook wel pants genoemd. Het is eigenlijk een inlegger waar een broekje aan is vast gemaakt. Het gedeelte dat om de buik en rug zit, bestaat uit elastiek, waardoor het mooi aansluit en stevig vastzit. Ze zijn van een zacht materiaal dat geen irritatie geeft. Een elastiek rond de benen zorgt ervoor dat het product goed aansluit. Opstaande randjes met elastieken vallen in de liezen zodat daar alles goed is afgesloten.

U doet de zwemluier aan als gewoon ondergoed. U zorgt alleen dat de randen goed in de liezen vallen en dat het broekje goed wordt opgetrokken. U kunt er natuurlijk een gewone zwembroek overheen dragen. Wanneer u het gevoel heeft dat het niet meer hygiënisch is, vervangt u de luier en gooit de oude simpelweg in de prullenbak.

 
Absorptie van zwemluiers voor volwassenen


U kunt u voorstellen dat een product met een grote absorptie zich in het water direct vol zou zuigen. Daarom zijn de “normale” incontinentiematerialen ook niet geschikt om in het zwembad te gebruiken. Zwemluiers hebben dan ook een kleine absorptie, voldoende om een beetje urine op te vangen wanneer u aan de rand van een zwembad of op het strand ligt.

De urine wordt vastgehouden, maar niet zoals bij regulier incomateriaal. Daar wordt de urine omgezet in een gel. Het wordt vastgehouden en ingekapseld. De zwemluier heeft een beperkte absorptie. Wanneer die in contact komt met water, zal de urine er weer uitspoelen. Tijdens het zwemmen wordt er door het product dus ook geen urine opgenomen.

 


Zwemluiers voor volwassenen en feces


Ook wanneer mensen ongewenst ontlasting verliezen, willen ze natuurlijk kunnen zwemmen. Daarvoor is de zwemluier een uitkomst. Het product sluit goed af rond de billen, zodat alles “binnenboord” blijft. Wanneer u iets heeft verloren, kunt u naar een wc om de luier te verschonen of te verwisselen. U hoeft niet bang te zijn dat u feces in het zwemwater verliest. Natuurlijk is het afhankelijk van het type ontlasting of een zwemluier afdoende is. Bij zeer dunne ontlasting loopt men toch het risico dat er iets in het water terecht komt.

Zwemluiers zijn dus een uitkomst voor actieve mensen, jongeren en mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ze geven gebruikers de vrijheid om van het water te genieten zoals zij dat willen.

 


Zwemluiers volwassenen om vaker te gebruiken


Naast de zwemluiers voor eenmalig gebruik, zijn er zwemluiers die u talloze keren kunt gebruiken. Zoals de producten van Conni, die u hierboven ziet. Dit zijn zwemluiers van hoge kwaliteit, die u of uw kind het vertrouwen zullen geven om aan het zwembad het plezier te beleven dat u zoekt.

De zwemluiers sluiten bij benen, buik en rug heel goed af zodat u zeker weet dat er geen feces uit kunnen. Het heeft een verstelbare tailleband, een comfortabele binnenbroek, elastische beenbanden en een verstelbare afsluiting.

De wasbare zwemluiers zijn voorzien van een lichtgewicht neopreen, een wetsuit materiaal, waardoor deze goed aansluit op het lichaam. Dit materiaal heeft ook als voordeel dat het snel droogt.

De drievoudige bescherming zorgt ervoor dat ontlasting goed wordt opgevangen. Ook vertraagt het de afgifte van bacteriën aan het water. Uw kind, maar ook een volwassene, kan hierdoor weer met een vertrouwd gevoel gaan zwemmen en spelen.

De flexibele, comfortabele stof heeft een ingebouwde onderlaag en een verstelbare sluiting in de taille. De verstelbare sluiting bij de benen gecombineerd met een speciale afdichting, garandeert een uitstekende pasvorm.

Deze wasbare zwemluier is door zijn sportieve vormgeving zowel geschikt volwassenen en voor jongens en meisjes.

 

 

 

Wat zijn zwemluiers voor volwassenen?

Zwemluiers zijn producten die bij het zwemmen de ontlasting moeten opvangen. Ze zijn er niet voor urine, want het is onmogelijk dat onder water te absorberen. Een zwemluier houdt de ontlasting binnenboord, zodat die na het zwemmen kan worden weggegooid en het zwemwater min of meer schoon blijft.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van zwemluiers voor volwassenen?

Het belangrijkste is dat de zwemluier goed aansluit op het lichaam en er geen ontlasting kan ontsnappen. Een zwemluier heeft, zoals een gewone luier, geen opname voor vloeistof. Onder het water zou de zwemluier zich direct helemaal volzuigen.

Welke soorten zwemluiers voor volwassenen zijn er?

Er zijn zwemluiers voor eenmalig gebruik en er zijn wasbare zwemluiers. Veel mensen vinden het bij het verlies van ontlasting (waar zwemluiers voor zijn) prettig ze na gebruik weg te gooien en niet te hoeven uitwassen.

Welke merken zwemluiers voor volwassenen zijn er?

De meest gebruikte in Nederland en België is de Tranquility Swimmates. Dit is een zwemluier van een Amerikaanse fabrikant. Andere merken maken deze producten niet, vermoedelijk omdat ze de markt voor zwemluiers te klein vinden.

Welke zwemluiers voor volwassenen moet ik kiezen?

Wasbaar of wegwerp, het is maar net wat u wilt. De wasbare zitten comfortabel en sluiten erg goed af. Echter, ze zijn prijzig. De wegwerp zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen relatief voordelig worden aangeschaft. Maar u moet ze wel steeds weggooien. Dat vindt niet iedereen prettig.