Attends Bed Onderleggers

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

4 Items

Aflopend sorteren

Attends Bed OnderleggersAttends Bed Onderleggers

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Wie gebruiken Attends bedonderleggers?

Attends Cover Dri Plus 80 x 170

Wegwerp onderleggers versus wasbaar

Waarom kopen mensen zelf Attends bedonderleggers?

 


Attends heeft een mooie lijn van bedonderleggers: de Attends Cover Dri. Het bestaat uit “incontinentiematjes” met verschillende afmetingen en opnames. Het begint bij de 60x40 centimeter. Dan is er de 60x60 en 60x90 cm. Deze laatste wordt het meest in de slaapkamer gebruikt, omdat 90 cm precies over de breedte van de meeste bedden past. Ook heeft Attends een product van 80 bij 170 centimeter. Hierover straks meer.

Veel van onze klanten kiezen voor de matrasbescherming van deze fabrikant, omdat het betrouwbare producten zijn die de zekerheid van een droge nacht geven. Attends maakt namelijk gebruik van een slim systeem van absorptie.

Attends Cover-Dri onderleggers zijn beschermende wegwerponderleggers met een zacht oppervlak. Ze hebben gestikte absorberende kussens in een honingraatstructuur. De structuur bestaat dus uit eilandjes. De truc hiervan is een systeem waarmee vocht snel over de verschillende absorberende kussentjes wordt verspreid. Het is een aaneenschakeling van kernen die het vocht aan elkaar doorgeven. Is een kussentje vol, dan gaat de urine naar de volgende.

 

 


Wie gebruiken Attends bedonderleggers?


Attends Bed Onderleggers komen zeker niet alleen op het bed terecht. Zo zijn ze ook geschikt om in de stoel te leggen. Mensen die onzeker zijn over een incontinentiemateriaal, kiezen er soms voor om ook de stoel, bank, rolstoel of autostoel te beschermen. Zij gebruiken hiervoor meestal een Cover Dri onderlegger van 40x60 centimeter. Ook bij het verwisselen van een stoma is het een veilige oplossing om er een onderlegger onder te leggen. Hetzelfde geldt voor het verwisselen van incontinentiemateriaal. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een slip.

We zien de wegwerp onderleggers van Attends in de operatiekamer. Daar liggen ze bijvoorbeeld om bloed, vocht of urine op te vangen. In de verloskamer vangen ze vruchtwater en/of feces op. Ook kun je een onderlegger heel gemakkelijk even pakken om als schoonmaakdoek te gebruiken, bijvoorbeeld om bij een bevalling de billen snel even te reinigen. Onderleggers liggen bij kinderdagverblijven op de commode om die schoon te houden bij het verschonen van luiers, et cetera. De toepassingen zijn eindeloos.


Attends Cover Dri Plus 80 x 170


Wanneer je een incontinentiematje onder het hoeslaken en op de molton legt, kan het tijdens een onrustige nacht gaan schuiven. Wanneer dit gebeurt, is het bed niet meer optimaal beschermd. Gelukkig is er een voor de hand liggende oplossing voor schuivende en verfrommelende onderleggers. Dat is de onderlegger met instopstroken.

Verschillende fabrikanten hebben zo’n product. Bij Attends heeft hij de afmeting 80 bij 170 centimeter. De 170 cm bestaat uit een absorberend oppervlak van 90 centimeter (de breedte van de standaard matras), met aan beide zijden een instopstrook van 40 centimeter. Dit is bij de meeste bedden voldoende om een heel eind weg te steken.

Zo ligt de onderlegger strak over de matras. Hij kan niet schuiven en bewegen. Er zijn zelfs mensen die hem over het hoeslaken heen spannen. Wanneer dit goed gebeurt en je bent een rustige slaper, dan kan hij prima de hele nacht blijven liggen. Zo wordt bij een ongelukje ook het hoeslaken niet nat. Een ander voordeel van deze onderlegger is dat hij niet 60 cm, zoals gebruikelijk, maar 80 cm “lang” is. zo is een nog groter deel van de rug en billen beschermd.

 


Wegwerp onderleggers versus wasbaar


Wanneer je het bed wilt beschermen, zijn er tal van oplossingen. Voor sommige te veel; ze zien door de bomen het bos niet meer. De eerste keuze die u moet maken, is die tussen wegwerp en wasbaar. Voor de duidelijkheid: Attends Cover Dri is een lijn van wegwerp onderleggers. Attends heeft geen wasbaar in het assortiment.

Het voordeel van wegwerp is gemak: ze zijn licht, dun en hygiënisch. Na gebruik vouw je ze op en gooi je ze weg. Ze zijn niet duur en gemakkelijk verkrijgbaar. Ook voor onderweg zijn ze ideaal. U neemt ze gemakkelijk mee en laat ze in de prullenbak van bijvoorbeeld een hotel achter. Daarom kiezen veel mensen voor Attends wegwerponderleggers.

Toch hebben wasbare onderleggers ook grote voordelen. Veel mensen voelen zich niet zo prettig bij alle wegwerp incontinentiematerialen. De verwerking van deze producten is voor de afvalbedrijven een grote belasting.

Er zijn daarom ook heel mooie wasbare onderleggers. Ze hebben zeker zo’n hoge opname als Cover Dri, maar ze zijn vooral duurzamer. Je kunt ze honderden keren wassen, sommige mogen zelfs op lage temperaturen in de droger. Een ander voordeel is dat er wasbare onderleggers zijn met een ademende onderzijde. Wegwerpproducten hebben dit meestal niet, waardoor ze op warme nachten voor een klam gevoel kunnen zorgen.

 


Waarom kopen mensen zelf Attends bedonderleggers?


In het verleden vergoedde de zorgverzekeraar de Attends bedonderleggers. Mensen gebruikten ze naar eigen inzicht. Maar soms werden dat grote aantallen. Verzekeraars waren niet zo blij met deze producten, omdat het ze veel geld kostte. Ook vonden ze dat mensen ze eigenlijk niet nodig zouden moeten hebben. De redenering was: als je een goed incontinentiemateriaal hebt en je gebruikt dit op de juiste wijze, dan lek je niet dooren heb je dus ook geen onderlegger nodig.

In theorie klopt dit, de praktijk is echter anders. Ook al hebben mensen de juiste producten, toch kan er een ongelukje gebeuren. Bijvoorbeeld tijdens een onrustige nacht of bij het vervangen van een product.

Desondanks gingen de onderleggers grotendeels uit de vergoeding en moeten mensen ze nu zelf aanschaffen. Als onderleggers eigenlijk niet nodig zijn, zouden ze nauwelijks verkocht worden. Het tegendeel is waar: ze behoren tot de meestverkochte incontinentieproducten. De Attends bedonderleggers van Cover Dri zijn hierbij een veelgevraagd merk.