TENA Bed Onderleggers

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
 1. Tena Bed Onderlegger Plus met instopstroken - 180 x 80 cm
  TENA Bed Onderlegger Plus met instopstroken - 180 x 80 cm

  TENA Bed Onderlegger Plus met instopstroken - 180 x 80 cm. Eindelijk heeft TENA een wegwerp onderlegger die u onder het matras kunt vastmaken zodat de onderlegger niet verschuift en verfrommelt. Onderleggers zijn ontworpen om matrassen te beschermen tegen vocht. Daarnaast vermindert het ongewenste geurtjes. De underpad bestaat uit een polyethyleen laagje en is voorzien van een sterk absorberend materiaal dat vocht snel absorbeert.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 771102

  Verpakking: 20 stuks

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

TENA Bed OnderleggersTENA Bed Onderleggers

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Wat zijn TENA Bed Onderleggers?

Hoe gebruik je TENA Bed Onderleggers?

Waar kun je TENA Bed Onderleggers nog meer voor gebruiken?

Het assortiment van TENA Bed Onderleggers

 

Mensen die last krijgen van incontinentie hebben altijd de angst dat ze zullen doorlekken. Het is heel vervelend als dit thuis gebeurt, maar onderweg of op bezoek bij een ander, is het een drama. Ook een heel vervelende plek is thuis, in je eigen bed. Een nat bed betekent namelijk opstaan, alles verschonen, de nachtrust is verstoord en de volgende dag heb je een grote was.

Om de matras te sparen, kiezen veel mensen voor onderleggers, zoals de TENA Bed Onderlegger. Dit zijn wegwerp incontinentiematjes voor op het bed, in de stoel of rolstoel en de auto.

Een matras is een kwetsbaar ding. Wanneer er eenmaal urine in is gelopen, is het heel lastig weer schoon te maken. De geur en de vlekken laten zich maar moeilijk verdrijven. Daarom is voorkomen beter dan genezen. TENA Bed onderleggers zijn dan een uitstekende oplossing.

Ook kiezen veel mensen voor wasbare varianten. Het voordeel hiervan is dat ze wat meer urine kunnen opnemen. Ook zijn ze van stof, waardoor ze niet kraken wanneer ze verschuiven. Desondanks kiezen heel veel mensen voor het gemak van de disposable onderlegger van bijvoorbeeld TENA.

 

 


Wat zijn TENA Bed Onderleggers?


Dit zijn heel dunne matjes met aan de onderzijde een PU laag. Deze kunststof is ondoordringbaar voor vloeistof. Het is dus uitgesloten dat een TENA Bed Onderlegger zal doorlekken. Een nadeel van deze onderzijde is wel dat hij niet helemaal geluidvrij is. Ze kraken een beetje als je ze verfrommelt. Ook kan het in de zomer gaan broeien, omdat ze geen vocht doorlaten, terwijl de eigen matras dit natuurlijk wel doet.

De bovenlaag van de TENA Bed Onderleggers bestaat uit een materiaal dat de urine snel doorlaat. Dan komt het in een laag met watten die het vasthoudt. Hierbij is een belangrijk verschil met incontinentiematerialen. Die bevatten SAP (superabsorberende korrels) die de urine absorbeert en omzet in een gel die droog aanvoelt.

Deze korrels zitten niet in de matjes. Wanneer er veel urine in een matje is gelekt, wordt deze dus niet omgezet. Het wordt opgeslagen in de wattenpulp. En u weet: watten kunnen best wat opnemen, maar als je erin drukt, loopt het er ook weer uit.

 


Hoe gebruik je TENA Bed Onderleggers?


De bedonderleggers worden meestal onder het laken gelegd, om bij een eventueel ongelukje de urine direct op te nemen en het bed te beschermen. Als dit gebeurt, moet u natuurlijk nog wel de nachtkleding en het hoeslaken vervangen. De molton blijft gelukkig wel schoon. De nachtrust is dan helaas wel verstoord. Al zijn er ook mensen die dankzij een onderlegger bij een heel klein ongelukje de zekerheid hebben dat de matras beschermd blijft en die zodoende nog wat langer kunnen doorslapen.

U kunt u voorstellen dat bij onrustige slapers de bedonderleggers gaan schuiven. Als dit gebeurt, kan het bedmatje verfrommelen. Op dat moment is niet meer het hele bed beschermd. Voor deze onrustige slapers zijn er TENA Bed Onderleggers met instopstroken. De stroken steek je onder de matras, waardoor het matje strak over het bed wordt gespannen. De kans dat je tijdens het draaien de onderlegger meeneemt, wordt hiermee een stuk kleiner.

 


Waar kun je TENA Bed Onderleggers nog meer voor gebruiken?


Ze heten TENA Bed Onderleggers maar de toepassingen zijn eindeloos. Natuurlijk kunnen onderleggers ook in de stoel of op de bank worden gebruikt. Ze zijn ideaal om in de rolstoel te leggen of in de auto. Je komt ze tegen in de operatiekamer, waar ze worden gebruikt om urine, ontlasting of bloed op te nemen. Ze worden verkocht aan mensen met dieren. Ook dieren kunnen incontinent worden. Zeker wanneer een hond of poes gaat bevallen, zijn onderleggers ideaal.

 


Het assortiment van TENA Bed Onderleggers


TENA heeft een uitgebreid assortiment incontinentiematjes. Er zijn verschillende maten:

 • 60 x 40 centimeter
 • 60 x 60 centimeter
 • 60 x 90 centimeter
 • 180 x 80 centimeter – dit is de variant met instopstroken.


Vervolgens zijn er TENA Bed Onderleggers in verschillende absorpties. Er is de plus en de super, waarbij de laatste meer opneemt. Fabrikanten van bedonderleggers claimen hoge opnames, maar hier moet u niet op vertrouwen. Zo zou de Tena Bed Onderlegger Super 60x90 cm een opname hebben van ruim twee liter. Wij hebben dit meermaals getest en we komen nog niet tot de helft. Het is ons een raadsel waar deze irreële cijfers vandaan komen.

Overigens doen fabrikanten van wasbare onderleggers dezelfde ongelofelijke claims. Daar zijn producten die 3 liter zouden kunnen opnemen. Ook dit hebben we getest en vastgesteld dat het onzincijfers zijn. Kijk dus niet naar de cijfers van fabrikanten. Stel voor uzelf vast of een onderlegger voldoende opname heeft voor het type ongelukjes dat u heeft. Doe dit bijvoorbeeld door er water in te gieten en te kijken hoe de TENA Bed Onderlegger zich gedraagt.

 

 

 

Wat zijn TENA Bed onderleggers?

TENA Bed onderleggers zijn beschermers voor het matras, de (rol)stoel, de auto of andere oppervlakken die beschermd moeten worden tegen ongewenst verlies van urine. Ze worden ook gebruikt in de hondenmand en op de operatietafel. TENA Bed onderleggers nemen vloeistoffen op en houden ze vast.

Welke soorten TENA Bed onderleggers zijn er?

TENA Bed onderleggers zijn er in verschillende maten. De meest gangbare zijn 60x40, 60x60 en 60x90 centimeter. Ze zijn er met verschillende opnames: de normal, plus en super – oplopend in absorptie. Dan is er een TENA Bed onderlegger met een instopstrook om de matrasbeschermer strak over het bed te spannen.

Wanneer gebruik ik TENA Bed onderleggers?

Sommige mensen hebben TENA Bed onderleggers tijdelijk nodig of ze gebruiken ze in periodes waarin ze meer plassen dan normaal. Anderen gebruiken ze altijd om er zeker van te zijn dat er bij een ongelukje geen urine in een matras of bekleding van een stoel komt.

Hoe gebruik ik TENA Bed onderleggers?

Leg de TENA Bed onderleggers op de plek waar u lekkage verwacht. U legt ze onder het laken of op de stoel. Wanneer er urine in is gelekt, is het zaak ze te vervangen. Want de onderleggers nemen wel wat urine op, maar als je op drukt, laten ze het ook weer los.

Welk type TENA Bed onderleggers moet ik kiezen?

Dat is afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat u wilt beschermen. Voor op bed is de 60x90 cm de veiligste keus. Het is ook verstandig om de TENA Bed onderleggers met instopstrook te gebruiken. De onderlegger ligt daarmee strak over het bed gespannen en zal niet gaan schuiven of verfrommelen.