Absorin

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

Producten 1-20 van 48

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Absorin Comfort: een compleet assortiment absorberende incontinentiematerialen

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

De pants van Absorin Comfort

De slips van Absorin Comfort

Waarom zou u voor een slip kiezen?

De inleggers van Absorin Comfort

De Absorin Comfort Finette

De Absorin Comfort Sanette bij groter verlies

Absorin Comfort Sanette bij het verlies van ontlasting

De fixatiebroekjes van Absorin Comfort

De onderleggers van Absorin

Incontinentieproducten van Absorin Comfort samengevat

 

Absorin Comfort is een van de belangrijke namen in de wereld van de incontinentiematerialen. De van oorsprong Zwitserse fabrikant werd overgenomen door een Nederlandse keten van apotheken en is dus nu een Nederlands merk.

Absorin beschikt over een volledige range van incontinentiematerialen: pants, slips, lichte en zware inleggers, fixatiebroekjes en verschillende onderleggers, zowel wasbaar als wegwerp. De producten zijn van hoge kwaliteit en zijn zeer gunstig geprijsd.


De pants van Absorin Comfort

absorin pants
Absorin heeft een heel populaire serie van pants die oplopen in absorptie. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Pants zijn misschien wel de meest gebruikte producten en dat is niet verwonderlijk.


Pants trekt u gewoon aan als uw eigen ondergoed. Er verandert daarmee op het eerste oog niet veel. De broekjes zijn er voor lichte maar ook voor zware incontinentie. Dat maakt het een product dat u kunt u blijven gebruiken ook al verandert de mate van incontinentie.


Absorin Comfort heeft een pants speciaal voor zwaardere mensen, geen van de andere fabrikanten heeft dat. Het heet de Fit. De heupband van dit incontinentiebroekje is breder waardoor het hoger over de buik is te trekken. Dat is belangrijk, want een broekje dat net onder de buik blijft zitten, kan gaan afzakken, wat weer lekkage tot gevolg kan hebben.


De Absorin Comfort Pants Super is een broekje met een superieure absorptie: ruim 2 liter. Het is belangrijk om u uit te leggen hoe fabrikanten bij dit getal komen. Het wordt getest met een zogenaamde dompelproef. Een product wordt eerst gewogen en dan in een bak met water gedompeld. Vervolgens wordt het weer gewogen. Het verschil in gewicht is de opname.


Zo’n ondergedompeld product is natuurlijk drijfnat en zal nog wat nalekken. Zo nat wilt u uw incontinentiemateriaal nooit hebben. Daarom zal u nooit een pants hebben waar ruim 2 liter urine in zit. Houd bij een opname van twee liter aan dat u maximaal de helft of iets meer zult benutten.


De slips van Absorin Comfort


Absorin heeft een serie slips die oploopt tot een slip met zeer hoge absorptie: de Absorin Comfort Slip Night Ultra. Deze heeft een opname van ruim 4 liter.


Hierboven heeft u gelezen hoe dit getal moet interpreteren. Deze slip is voor mensen die zeer veel verliezen, bijvoorbeeld omdat ze zeer veel drinken. Of voor mensen die willen doorslapen zonder zich zorgen te maken over hun slip. Ook worden ze gebruikt in instellingen bij bijvoorbeeld verstandelijk gehandicapten die tijdens het douchen zeer grote hoeveelheden water drinken.


Waarom zou u voor een slip kiezen?

 

 


Vaak kiezen mensen een slip omdat ze:


1. Een product willen met een grote absorptie. Zoals u heeft gezien zijn Absorin slips zeer geschikt om grote hoeveelheden urine op te vangen.

2. Ze zijn heel erg goed vast te zetten en kunnen tussendoor worden geopend en gesloten. Door de klittenbandachtige sluitstrips kunt u de slip gemakkelijk even losmaken om hem vervolgens weer goed vast te zetten. Zo blijft de kans op lekken minimaal.

3. Absorin Comfort Slips zijn het ideale product voor de nacht. Ze zijn gemakkelijk op bed aan te doen. U kunt er vervolgens de hele nacht mee door, zonder u zorgen te maken over de absorptie. Wanneer ze goed zijn gefixeerd weet u dat ze nauwelijks verschuiven.


Dat alles maakt de slip tot het meest gebruikte product in instellingen. Voor veel mensen echter, heeft het product een onprettige associatie en dat kunnen wij ons heel goed voorstellen.


Een slip lijkt natuurlijk erg op de luiers die we bij baby’s zien. Dat is niet voor niks, want ook voor die doelgroep werkt de luier gewoon heel goed. Ook daar zijn ze gemakkelijk in gebruik, zijn ze goed vast te zetten en nemen ze veel op. Toch is het voor mensen die last krijgen van incontinentie soms confronterend om “terug te moeten gaan” naar de luier.


De inleggers van Absorin Comfort

absorin finette


Daarom kiezen mensen vaak liever voor een inlegger. Bij beginnende incontinentie is dit de meest voor de hand liggende keuze. Wanneer mensen last krijgen van het verlies van druppeltjes, beginnen ze vaak met de lichtste inleggers.


Voor mannen zijn dat de Absorin Mincy en de Level 2. Het verschil tussen die twee producten zit hem in het model.


De Absorin Level 2 is een soort van kuipje dat voor in het ondergoed wordt geplakt. Het heeft een opname van een halve liter, wat voldoende is voor het verlies van enkele druppeltjes tot flinke scheuten.


De twee Mincy-mannenproducten zien er heel anders uit. Het zijn een soort envelopjes van een zacht materiaal, die helemaal om de penis en scrotum worden gedaan. Die zitten daardoor goed ingepakt, want een heel veilig gevoel geeft. Ze zijn er in twee opnames: de Mincy Light heeft 500 ml, de Mincy Normal 681 ml.


De Absorin Comfort Finette


Vrouwen die last krijgen van verlies van druppeltjes en/of scheutjes, bijvoorbeeld tijdens sporten of traplopen, beginnen met de Absorin Comfort Finette. Deze loopt van de zeer kleine Ultra Mini (18 x 8 centimeter, 95 ml opname) tot aan de Maxi Night (40,5 x 14,5 centimeter, ruim 1 liter opname). Een lijn dus, waarin het gemakkelijk is om een product met iets minder of juist iets minder opname te kiezen.


Zo gebeurt het dat iemand voor overdag bijvoorbeeld een Finette Normal kiest. Het is voor de kleine ongelukjes en als deze plaatsvindt dan is het gemakkelijk om snel even te verschonen. Bij het sporten kiest diegene de Super. Deze heeft een grotere opname, wat net wat meer zekerheid geeft. Ook is hij een stukje groter. Dat is prettig, want je wilt zeker weten dat alles goed is afgeschermd, ook wanneer bij het sporten de inlegger een stukje verschuift.


 

absorin sanette

De Absorin Comfort Sanette bij groter verlies


Wanneer de Absorin Comfort Finette niet meer volstaat is er een volgende range voor het verlies van grotere hoeveelheden urine. Deze gaat van de Sanette Day Light (61 x 32 cm, 1250 ml opname) tot aan de Sanette Ultra (67 x 34 cm, 3500 ml opname).


Hier zitten nog de Day, Day Extra, Night en Heavy tussen. Van de namen moet u zich maar niet teveel aantrekken, alle producten kunnen zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt.


Wat u misschien opvalt, is dat de Ultra slechts een klein stukje groter is dan de Day, maar dat de opname een veelvoud is. De Ultra is dan ook een stuk dikker. Het is voor u dus zaak om een inschatting te maken van de opnamecapaciteit die u nodig heeft.


De Sanette heeft een voor- en achterkant. De achterkant is wat breder en hoger. Dat is nodig, bijvoorbeeld voor mensen die ontlasting verliezen. Maar ook voor mensen die in een rolstoel zitten. Zij zijn dan onder de billen beter beschermd.


Sowieso is het voor mensen die veel zitten prettig wanneer ze meer materiaal en dus meer opname op de billen hebben, want urine zal vaak naar beneden en naar achter (dus richting billen) lopen.

Mannen die alleen urine verliezen, draaien de Sanette wel eens om. Dan zit het brede deel aan de voorkant zodat ze daar meer bescherming hebben. De SAP-korrels zitten verspreid over het product, dus dat is geen probleem. SAP-korrels zijn superabsorberende korrels die in staat zijn grote hoeveelheden urine om te zetten in een gel waar het vocht nooit meer uit kan. Ook vervelende geurtjes worden hierin opgesloten.
 


Absorin Comfort Sanette bij het verlies van ontlasting


Bij het verlies van ontlasting is de Sanette een ideale oplossing. Wanneer u alleen last heeft van fecale incontinentie dan is de Absorin Sanette Day het beste product voor u. Het heeft een vorm die ervoor zorgt dat de billen goed bedekt zijn. Het is natuurlijk zaak dat alles zo is afgedekt dat u zeker weet dat er geen ontlasting en geurtjes kunnen ontsnappen. Voor mensen die zowel urine als feces verliezen is de vraag om in te schatten hoeveel urine ze verliezen en daar het juiste product bij te zoeken.


De fixatiebroekjes van Absorin Comfort


Absorin heeft mooie range van fixatiebroekjes. Ze zijn er in de soorten Normal en Extra Stretch. Het verschil zit hem in de kwaliteit. De Extra is wat mooier, wat elastischer en is iets duurzamer in gebruik. Maar eerst de vraag: waarom gebruiken mensen eigenlijk deze broekjes?


Stretchbroekjes worden gebruikt om incontinentiematerialen op hun plaats te houden, vooral inleggers, maar soms ook slips of pants. Bij een inleggers, en zeker de grotere, is het heel belangrijk dat een product goed op zijn plaats blijft zitten en zo min mogelijk verschuift. Bij schuiven kunnen openingen ontstaan en sluit het product niet meer zo goed aan. De kans op lekken neemt dan toe.


Een goed aansluitende onderbroek kan een inlegger prima op zijn plaats houden. Nog beter is het als een onderbroek pijpjes heeft die ervoor zorgen dat er geen materiaal onder vandaan kan komen. Daarom is een zeer elastische boxershorts zo ideaal om te combineren met grotere inleggers. Willen mensen nog meer elasticiteit, dan kiezen ze voor de stretchbroekjes.

Ze zijn vele malen uitwasbaar en omdat ze relatief goedkoop zijn, is het ook geen probleem om ze weg te gooien, wanneer er een ongelukje is geweest of wanneer de kwaliteit na vele wasbeurten afneemt.


De onderleggers van Absorin

absorin onderlegger
Absorin Comfort is van oudsher een leverancier van onderlegger. Het assortiment bestaat uit verschillende wegwerpproducten en een wasbare onderlegger. De wegwerp zijn er in verschillende absorpties: de Normal en de Extra. Ze zijn er ook in verschillende afmetingen: 40x60 cm, 60x60 en 90x60.

Wanneer worden onderleggers gebruikt? Bijvoorbeeld wanneer iemand soms ’s nachts een ongelukje heeft. Je wilt dan niet dat de urine of ontlasting in het matras trekt.


Een onderlegger zorgt dat uw matras is beschermd en u uw bed snel kun verschonen. Ook worden onderleggers gebruikt bij mensen die een stoma moeten aanbrengen, op de operatietafel, bij het verwisselen van incontinentiemateriaal, et cetera.


Incontinentieproducten van Absorin Comfort samengevat

• Bij de incontinentiematerialen van het merk Absorin gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, om absorberende producten.

• Absorin produceert zowel producten voor lichte tot matige incontinentie en sterkere absorberende materialen voor matige tot zware incontinentie.

• Inleggers van Absorin, zoals Sanette en Finette bijvoorbeeld, zijn vrij klein, anatomisch gevormd en zijn zeer geschikt voor lichte tot matige incontinentie.

• De Absorin Pants is voor mensen met matige tot ernstige incontinentie.

• Voor gebruik in ziekenhuizen, verpleeghuizen, worden de Slips van Absorin aanbevolen. Deze slips zijn ademend, elastisch en hebben een barrière tegen lekkage. De slips en broeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en absorptieniveaus.

• De Absorin incontinentie producten worden over het algemeen gekenmerkt door hun anatomische vorm. De verschillende inleggers, slips en broeken sluiten door deze “natuurlijke” vormen erg goed aan op het lichaam.

Wat is Absorin?

Absorin is een fabrikant van incontinentiemateriaal. Het merk beslaat een volledig gamma van hoogwaardige en tegelijk voordelig geprijsde producten.

Welk Absorin incontinentiemateriaal is er?

Absorin Comfort heeft een volledige range bestaande uit: Absorin Comfort Finette (inleggers voor dames), Attends Mincy (inleggers voor heren), Absorin Classic (een lijn van inleggers voor extra opname) Absorin Comfort Sanette (grote inleggers), Absorin Slip, Absorin Pants (incontinentiebroekjes), Absorin Flex (heupbandsysteem), Absorin fixatiebroekjes, Absorin verzorgingsproducten en Absorin bed onderleggers.

Waarom zou ik voor Absorin kiezen?

Absorin heeft een lijn van zeer betrouwbare en tegelijk voordelig geprijsde producten.

Hoe vind ik de juiste Absorin voor mijn probleem?

Eerst moet u vaststellen welke opname u nodig heeft. Bij zeer klein verlies komt u bij een inlegger. Wordt het meer dan zijn er de opties: inlegger, broekje of slip. Verlies u zeer veel dan is een slip ideaal. Toch kunt u bij elk probleem kiezen voor elk product.