Verzorgend Wassen van Abena

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

VERZORGEND WASSEN MET VOCHTIGE WASHANDJES

Vochtige washandjes worden heel veel gebruikt in de zorg en door mensen thuis. Het is een heel prettige manier om het lichaam te wassen en verzorgen.

De doekjes zijn er met verschillende structuren: van zacht tot ribbelig voor het nog beter verwijderen van bijvoorbeeld huidresten. De doekjes bevatten meestal een lotion die de huid verzacht en hydrateert. Zo blijft de huid soepel en gezond.

Verzorgenden zullen merken dat de bewassing met vochtige doekjes veel tijd bespaart. Ook hoeven ze niet meer te sjouwen met een bak met warm water. Er wordt dus minder water op bed of de stoel geknoeid. Ook is het geven van een bewassing fysiek veel minder zwaar wat rug- en nekklachten voorkomt.

Voor de cliënt is een wasbeurt met natte doekjes prettiger, comfortabeler en het gaat sneller. Ze ervaren minder pijn dan bij een wassing met water en zeep en ze worden er minder moe van. Van de mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen geeft de overgrote meerderheid de voorkeur aan deze manier van wassen.

De tijd die een bewassing duurt, neemt dankzij natte washandjes sterk af, zelfs met 5 tot 10 minuten. Het wassen gaat dus een stuk efficiënter waardoor tijd overblijft voor andere zorgtaken.