Plasfles - urinaal

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Plasfles


Dit leest u in dit artikel:

 

Wat is een plasfles?

Plasfles man

Plasfles vrouw

Plasfles kind

Reinigen van een plasfles

Plasfles kopen

Wat is een plasfles?

Een plasfles wordt gebruikt op plekken waar geen wc in de buurt is of wanneer iemand niet naar wc wil of kan gaan.

Mensen met plotselinge hevige aandrang bijvoorbeeld, gebruiken een plasfles. Wanneer zij in bed liggen of in een stoel zitten en ze moeten plassen, gebruiken ze de fles. Ze weten dan zeker dat ze hun blaas direct volledig kunnen legen. Wanneer zij eerst naar de wc zouden moeten gaan, kan het gebeuren dat ze al urine verliezen.

Plasflessen worden ook veel gebruikt bij mensen die niet mobiel genoeg zijn om ’s nachts naar de wc te gaan. Zij kunnen dit alleen met hulp en die is er niet altijd. Ze zijn nog wel in staat om op de rand van het te gaan zitten of naast het bed te staan. Zo kunnen ze hun plas doen en snel weer het bed in.

De plasfles wordt ook gebruikt voor mensen die onderweg aandrang hebben en dan niet naar een wc kunnen. Zij gebruiken het bijvoorbeeld in de auto of de vrachtwagen. Voor mensen die het vervelend vinden om op een openbare wc of een tankstation te plassen is een plasfles een uitkomt. Zij kunnen hygiënisch hun plas doen zonder een wc-bril te hoeven aanraken.

Plasfles manplasfles man

Er zijn verschillende typen plasflessen: voor mannen en voor vrouwen. De plasfles voor mannen heeft een ruime opening met daaraan vast een reservoir, meestal van een liter. De plasfles heeft een opening, ruim genoeg om veilig in te plassen. De dop sluit uiteraard volledig af zodat er geen urine uit kan lekken. Sommige flessen hebben een handvat om het goed vast te kunnen houden en te positioneren. De plasflessen zijn wit en niet doorzichtig, zodat je de urine van de buitenkant niet ziet.

Plasfles vrouwplasfles vrouw

De plasfles voor vrouwen heeft een opening die schuin op de hals zit. De ruime opening is daarmee gemakkelijk onder de uitgang van de plasbuis te plaatsen. De urine loopt direct de fles in. De plasfles is gemakkelijk en veilig neer te zetten. Ook de flessen voor dames zijn niet doorzichtig, zodat er geen urine te zien is. De fles heeft een inhoud van 1 liter, ruim voldoende voor 2 x een volledige blaasinhoud.

Plasfles kind

Voor kinderen is het niet nodig om een speciale plasfles aan te schaffen. De plasfles man en de plasfles vrouw volstaan prima. Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik en een kind kan ze zonder veel problemen leren gebruiken. Zijn kinderen hiervoor te jong of zijn ze bijvoorbeeld ’s nachts te slaperig om een plasfles te gebruiken, dan is het verstandig om naast het bed een potje te zetten.

Reinigen van een plasfles

Het is belangrijk om een plasfles goed schoon te houden. Een fles die na het leeggooien nooit wordt gewassen gaat snel stinken. Urine die te lang in een fles zit, krijgt een penetrante geur. Het is daarom belangrijk om de fles na elke leging even goed te wassen.

Als u hem eerst goed uitspoelt is de meeste urine eruit. Daarna kunt u bijvoorbeeld wat afwasmiddel in de fles spuiten en hem half met water vullen. Als u nu hard schudt, wordt de binnenzijde goed gewassen. U kunt de fles ook in water met een wasmiddel leggen om hem te weken. De buitenzijde van de fles is gemakkelijk met een sponsje of de handen te wassen.

Plasfles kopen

In onze winkel kunt u gemakkelijk een plasfles kopen. U kunt ze in de winkelmand leggen en afrekenen. Komt u daar niet of heeft u nog vragen over de producten, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u met alle plezier met het kopen van een plasfles.

Wat zijn plasflessen?

Een plasfles is een fles die wordt gebruikt om in te plassen wanneer het moeilijk, onhandig of onmogelijk is om naar een wc te gaan. Plasflessen worden bijvoorbeeld naast het bed gebruikt, wanneer mensen de wc niet meer halen. Of in de auto als mensen in files terecht komen.

Welke soorten plasflessen zijn er?

Er zijn soorten voor mannen en vrouwen. Het verschil is de positionering van de opening. Vrouwen plassen ‘naar beneden’, mannen naar voren. Dan zijn er nog plasflessen met een extra beveiliging dat de urine er niet uit kan lopen. De meeste flessen hebben een schroefdop.

Wat zijn de populairste urinalen?

De simpelste worden het meest verkocht. Dat zijn de plasflessen met een schroefdop. Voor de meeste mensen zijn deze handig en hygiënisch. Belangrijk natuurlijk om de flessen na gebruik even goed te reinigen.

Hoe gebruik je incontinentie urinalen?

Je schroeft de dop eraf, plast erin en schroeft de dop er weer op - meer is het niet.

Wat zijn de voordelen van plasflessen?

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar een wc te gaan of je bent bang ‘dat je de wc niet haalt’ en in je broek plast, biedt een plasfles uitkomt. Je kunt gauw je behoefte doen en de urine later wegspoelen.