Abena Light

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Abena Lightabena light

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Abena Light: opname dankzij SAP

Waarom zoveel verschillende Abena Light?

Hoe gebruik ik Abena Light?

Andere eigenschappen van de Abena Light

Grotere opname Abena Light

Alle voordelen van de Abena Light op een rij

 

Voorheen heette deze lijn de Abena Abri-Light, maar in 2018 is dit verandert in Abena Light. De producten zijn overigens hetzelfde gebleven. De verpakking is wel anders. Abena zet tegenwoordig mensen op de verpakking. In het geval van Abena Light is dit een relatief jonge dame. Deze producten zijn dan ook ontworpen voor vrouwen.

De Abena Ligt is een lijn die begint met een heel kleine inlegger, de Ultra Mini en loopt via de Mini, Normal, Extra naar Super en Maxi. De Ultra Mini is er voor het verlies van druppeltjes. De Maxi kan scheuten verwerken.

De Abena Light loopt dus op in opname, dit gaat gelijk op met de afmeting van de inleggers. Zo heeft de Ultra Mini een afmeting van 8 x 18 centimeter. De Super is 20 x 44 centimeter en is een stuk dikker. De Extra en Extra Plus zijn even groot, het verschil zit hem in de opnamecapaciteit.

 

 


 

Abena Light: opname dankzij SAP


De absorptie loopt dus snel op. Zo kan de Ultra Mini kan 75 milliliter opnemen, de Normal 350 en de Super 950 ml, dat is dus bijna een liter! Hoe dat kan? Dat kan dankzij de allerbelangrijkste technologische ontwikkeling van incontinentiematerialen: SAP-korrels. Dat zijn superabsorberende polymeren, en ze doen hun naam eer aan. Met een theelepel van deze witte korrels, die lijken op waspoeder, kun je zonder problemen een halve liter water opnemen.

De korrels nemen het water op en zetten het om in een droge gel. Ook als je erin knijpt of je gaat erop zitten, dan blijft de vloeistof in dit nieuwe materiaal opgeslagen. Groot voordeel is dat ook ongewenste geurtjes in de gel blijven. Het is dankzij deze unieke korrels dat moderne incontinentiematerialen zoveel kunnen opnemen.

Wel belangrijk om te weten: als de fabrikant zegt dat u een liter in uw Abena Light kunt opnemen, dan lukt u dat bij normaal gebruik niet. In de fabriek worden de inleggers helemaal ondergedompeld in een badje met water. Ze zuigen zich vol en worden gewogen. Ze zijn dan nat en verzadigd. U wilt dit niet in uw ondergoed hebben.

Wanneer de claim is dat er een liter in kan, reken dan dat u er maximaal 750 ml in kunt hebben. Waarschijnlijk wilt u het bij een halve liter al vervangen.

 


 

Waarom zoveel verschillende Abena Light?


Vaak begint ongewild urineverlies met het verlies van druppels. Bijvoorbeeld na een bevalling, wanneer de bekkenbodem verzwakt is geraakt. Of vrouwen merken tijdens het sporten of traplopen dat ze wel eens een druppeltje verliezen. Dan willen ze een product dat zo klein in discreet mogelijk is om de druppels op te vangen. Ze beginnen bij de kleinste Abena Light.

Wanneer de problemen toenemen en een druppel wordt een scheutje, dan is de mogelijk om een absorptie hoger te gaan. Vrouwen kiezen er ook vaak voor om bij het sporten voor de zekerheid een zwaarder product te nemen dan wanneer ze geen inspanning leveren. Of ze kiezen voor de nacht een grotere inlegger, omdat ze bij het opstaan soms een scheut verliezen, terwijl dit overdag nooit gebeurt. Zo zijn er voor verschillende situaties verschillende oplossingen.

 


 

Hoe gebruik ik Abena Light?


Het is belangrijk om de Abri-Light in mooi aansluitend ondergoed te dragen. Bij voorkeur ondergoed met een pijpje. Naarmate het verband dat u draagt groter is, wordt het belang van het pijpje groter, omdat een slipje of gewone onderbroek te klein kan zijn om het hele verband op zijn plaats te houden. Zeker in het kruis.

Alle inleggers hebben een plakstrip. Behalve de Super zijn ze apart verpakt zodat je ze handig mee kunt nemen onderweg.

Wanneer u Abena Light gaat gebruiken, moeten de producten eerst worden gevouwen om ze terug in model te krijgen en er lucht in te brengen. Van een inlegger maakt u het deel dat het vocht moet opnemen, met de vingers een beetje los en vouwt het als een bootje. De zijkanten van de inlegger (die tegen de benen zitten) staan dan iets omhoog zodat ze goed aansluiten.

Met deze behandeling krijgt u het oorspronkelijke model terug en vormt het materiaal zich naar het lichaam. Het incontinentieproduct zal beter vocht opnemen en geeft minder kans op lekken, dankzij de opstaande lekrandjes.

 


 

Andere eigenschappen van de Abena Light


Ze zijn mooi anatomisch gevormd. Het is geen plat vierkant verband, maar het heeft vormen die goed aansluiten op het lichaam. De producten hebben mooie rondingen zonder scherpe hoeken. Dit geeft draagcomfort en biedt extra veiligheid.

Ze hebben lekbarrières die ervoor zorgen dat de urine niet naar de zijkant eruit kan stromen. Dat geeft extra veiligheid. Daarom is het belangrijk dat u altijd ‘een bootje vouwt’ van het materiaal, om de lekrandjes goed omhoog te zetten.

In Abena-producten is de absorberende mat zo opgebouwd dat de super absorberende korrel in verschillende lagen en over de hele mat verspreid is neergelegd. Hierdoor wordt het vocht gelijkmatig opgenomen.

 


 

Grotere opname Abena Light


Abena Light heeft verspreidingskanaaltjes voor de urine. Die wordt zo snel in de lengterichting over de absorberende mat verspreid, zodat de opname wordt vergroot. Wanneer vocht niet wordt verspreid, zal op bepaalde plekken het vocht ophopen en wellicht gaan doorlekken, terwijl elders in de inlegger nog ruimte is voor vochtopname.

De super absorberende korrels in de mat absorberen urine, maar ook de geur, zoals we eerder vertelden. Alle producten van Abena hebben een systeem om de nare luchtjes op te vangen en te neutraliseren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat de inlegger gaat ruiken.

 


 

Alle voordelen van de Abena Light op een rij


• Anatomisch gevormd voor een perfecte pasvorm
• Maximaal ademende folie laat de huid ademen en voelt extra zacht aan
• Voorzien van plakstrip zodat het product goed op z'n plaats blijft
• Anti-lek barrières voor extra zekerheid tegen lekkages
• Individueel verpakt: hygiënisch en discreet mee te nemen
• Top-Drylaag voor een uniek drooggevoel
• Odeur Systeem voorkomt ontstaan van nare geurtjes
• Individueel verpakt voor extra hygiëne en discretie (m.u.v. Abri-Light Ultra Mini)
• Ook geschikt als maandverband bij hevig bloedverlies
• Ook geschikt voor licht urineverlies bij heren
• Voorzien van het Nordic Ecolabel, dé garantie voor een duurzaam geproduceerd product