Seni Care

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Seni Care verzorgingsproductenseni care

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Huidirritaties door schuren

Seni Care huidverzorging: 4 stappen

Wassen zonder water

Seni Care verzorging

Seni Care Barrière Crème

 

Een goede verzorging van de huid is onmisbaar wanneer iemand last heeft van ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Beide problemen geven hun eigen complicaties, samen is het helemaal noodzakelijk om maatregelen te nemen.

Gelukkig zijn er tal van producten die u helpen om de huid in conditie te houden en irritaties te voorkomen. Zoals de lijn van Seni Care, die alle producten omvat die u nodig heeft. Ze zijn ook nog eens van zeer hoge kwaliteit. Daarom worden ze steeds vaker gekozen door Nederlandse consumenten.

Wanneer u ongewild urine verliest, komt dit natuurlijk in contact met de huid. Een goed incontinentiemateriaal moet het zo snel mogelijk opvangen en absorberen. Helaas is het niet te voorkomen dat er iets op andere plekken terecht komt. Urine bevat stoffen die bijten en zo de huid kunnen aantasten. Je ziet de huid rood en schraal worden. Nieuwe urine zal zorgen voor nog meer pijn en zo kan er een vicieuze cirkel ontstaan.

Ontlasting, en zeker de dunne, zure ontlasting, kan in korte tijd in de huid inbijten. Bij dit probleem is er helaas geen incontinentiemateriaal dat in staat is de ontlasting op te nemen en zo van de huid weg te houden.

Het enige dat iemand kan doen, is snel het product vervangen. De huid rond de anus kan door ontlasting snel rood en geïrriteerd raken. Zelfs kan de huid helemaal openbarsten of het bovenste laagje verliezen. Dit moet echt voorkomen worden, want het geneest langzaam en eenmaal open, is de huid op die plek en onder die omstandigheid moeilijk te sluiten.

 


 

Huidirritaties door schuren


Andere irritaties kunnen ontstaan door de wrijving van een materiaal tegen de huid. Wanneer we lopen, fietsen of sporten, maken we repeterende bewegingen waarbij incontinentiematerialen steeds op eenzelfde plek tegen de huid komt. Dat kan dan “inslijten” in de huid. De huid raakt open en wordt zeer gevoelig. Dit zie je het meest in de liezen. Wanneer de verzwakte huid in aanraking komt met urine zal het prikken en pijn doen.

De lucht tussen een incontinentiemateriaal en de huid is niet ideaal. Een huid heeft frisse lucht nodig om vocht af te voeren en om bronnen van irritatie onschadelijk te maken. Het binnenklimaat is te vochtig, te warm, soms zelfs broeierig, en er zijn te veel stoffen die de huid kunnen aantasten.

Natuurlijk doen fabrikanten met ademende producten hun best om het binnenklimaat te verbeteren. Door materiaal te verwisselen, kunt u zelf ook zorgen voor een verbetering. Maar de relatief vochtige lucht op de huid blijft een zorg bij incontinentie, al wordt dit steeds beter dankzij innovaties aan producten.

 


 

Seni Care huidverzorging: 4 stappen


U kunt zelf veel doen om de huid goed te verzorgen bij incontinentie van urine en/of ontlasting. Seni Care heeft voor alle stappen een product dat u hierbij helpt. Schroom niet om de gespecialiseerde producten te gebruiken. Ze kunnen uw leven een stuk comfortabeler maken.

Om te beginnen is het heel belangrijk om de huid goed te reinigen. Dat doet u onder meer bij het verwisselen van een product. U verwijdert urineresten, bijvoorbeeld met de Seni Care Vochtige Doekjes. Ze zijn er ook voor een zeer gevoelige huid. U reinigt de geslachtsdelen en in de liezen. De doekjes bevatten vitamine E met voedende en beschermende werking en allantoïne dat huidirritaties kalmeert.

Reinigen is ook heel belangrijk wanneer u in bad of douche gaat. Daarvoor heeft Seni Care Romige reinigingsgel. Deze is ideaal voor de reiniging en verzorging van de zeer droge, vochtarme huid. Door de speciale samenstelling met natuurlijke oliën heeft de zeepvrije gel een intensief hydraterende en vettende werking. Het toegevoegde ureum 3% met verzachtende en vocht inbrengende eigenschappen kalmeert jeuk. De actieve bestanddelen hebben een anti-irriterende werking en zorgen ervoor dat de huid minder strak aanvoelt.

Seni heeft ook de Seni Care wasgel pH5. Die is geschikt voor de reiniging van het hele lichaam en ideaal voor de verzorging van de overgevoelige huid. Reinigt en verzorgt op milde wijze, kalmeert huidirritaties en heeft een intensief vettende werking. U gebruikt hem door het aan te brengen op een vochtige huid, dan zacht te verspreiden en afspoelen met water.

 

 


 

Wassen zonder water


Seni Care heeft verschillende oplossingen voor wassen zonder water. Wanneer u heel goed wilt reinigen, maar u bent niet in de gelegenheid een bad of douche te nemen, dan zijn er oplossingen om zonder water toch zeer hygiënisch te reinigen en verzorgen. Daarvoor heeft Seni bijvoorbeeld met Wash2Care wegwerpwashandjes, gemaakt van zacht nonwoven materiaal en comfortabel in gebruik.

De washandjes bevatten lotion en reinigen en verzorgen de huid op milde wijze, zonder gebruik van water. Zeer geschikt voor het wassen op bed. U kunt ze in de magnetron opwarmen tot een aangename temperatuur.

Ook is er Seni Care verzorgend reinigingsschuim, ideaal voor de reiniging en verzorging van de snel geïrriteerde huid zonder gebruik van water en zeep. Met name geschikt bij het verschonen van incontinentieproducten. Reinigt mild en effectief. Bevat actieve bestanddelen met vocht inbrengende en verzachtende werking. Kalmeert irritaties bij een gevoelige huid. U gebruikt dit met een droog washandje.

 


 

Seni Care verzorging


Voorts heeft Seni tal van verzorgende producten die de huid in conditie brengen en beter bestand maken tegen de inwerking van urine en/of ontlasting. Zoals Seni Care vocht inbrengende emulsie gemaakt voor de dagelijkse verzorging van de vochtarme, gevoelige en snel geïrriteerde huid. De emulsie heeft een lichte textuur, smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Hydrateert effectief, kalmeert huidirritaties en verbetert de conditie van de huid. Beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dankzij de toevoeging van ureum 4% wordt de huid voelbaar zachter en gladder.

Of de Seni Care crème met ureum 10%. Dit is een is een rijke huidverzorgingscrème voor de droge, ruwe en schilferige huid, met name geschikt voor de verzorging van knieën, voeten, ellebogen en handen. Reguleert het verhoorningsproces. Maakt de huid voelbaar zachter en gladder dankzij de toevoeging van glycerine en ureum. Heeft een intensief voedende, vettende en vocht inbrengende werking.

 


 

Seni Care Barrière Crème


Misschien wel het belangrijkste producten voor mensen die regelmatig last hebben van huidirritaties is een barrière crème. Seni Care barrièrecrème met arginine voorkomt huidontsteking, huidschade en het ontstaan van doorligwonden. Heeft een vocht inbrengende werking en bevordert het regeneratieproces van de huid. De crème trekt goed in en laat een beschermend transparant laagje achter, dat de huid vrij laat ademen. Seni Care barrièrecrème met zinkoxide is een fijne huidverzorgingscrème met antiseptische werking.