Netbroekjes

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

17 producten

Van hoog naar laag sorteren

Netbroekjes: alles wat u wilt weten

netbroekjes

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Wie gebruiken ze?

Wat doen netbroekjes precies?

Waarom zou ik een netbroekje gebruiken?

Hoe gebruik je netbroekjes?

Kan ik netbroekjes meerdere keren gebruiken?

Welke maat heb ik nodig?

 

 

 

Wat zijn netbroekjes?

 

Netbroekjes (ook wel fixatiebroekje genoemd) zijn zeer elastische broekjes gemaakt om een incontinentiemateriaal op zijn plaats te houden. In de meeste gevallen gaat het om een inlegger. Maar ze worden ook gebruikt om een incontinentieslip of een pants op zijn plaats te houden.

Netbroekjes zijn er van vrij simpel met grote gaatjes, tot aan heel mooie broekjes van fijn katoen en zeer veel elastiek om ze goed rond het lichaam te laten aansluiten en vast te zetten. De allersimpelste kent u wellicht uit het ziekenhuis. Die verkopen wij niet. De broekjes die u hier ziet, zijn allemaal van een mooiere kwaliteit.

 


 

Wie gebruiken ze?


Netbroekjes worden veel gebruikt door mensen die last hebben van incontinentie en die de zekerheid willen dat een materiaal goed op het lichaam aansluit. Bij inleggers is dit belangrijk, om lekken te voorkomen.

Een inlegger moet met de anti-lekrandjes mooi in de liezen aansluiten. Met een nauwsluitende onderbroek kan dit, maar veel mensen kiezen toch voor een netbroekje. Deze broekjes bevatten meer elastiek dan een normale onderbroek. Ze sluiten hierdoor heel goed aan rond de benen, in de liezen en rond de billen.

Daarmee weet u zeker dat de inlegger niet gaat schuiven, mooi op zijn plaats blijft en het product strak tegen het lichaam houdt. Ook wanneer er al wat meer urine in de inlegger zit en deze een stukje zwaarder is geworden.


 

Wat doen netbroekjes precies?


Zoals gezegd: netbroekjes hebben als doel een incontinentiemateriaal strak op het lichaam te fixeren, zodat het daar zijn werk kan doen zonder dat het verplaatst. Het mooie van deze broekjes is dat het elastiek over het hele product is gebruikt, ook op de plaatsen waar dat juist nodig is: rond de benen, in de liezen en op de billen.

Daar wilt u geen ruimte tussen broekje en het materiaal, waardoor lekkage zou kunnen ontstaan. Ook mensen met last van ontlastingsincontinentie kiezen vaak voor een netbroekje. Juist omdat zij erg bang zijn dat er ontlasting boven het materiaal of via de benen uit kan komen. Met netbroekjes hebben zij de zekerheid dat alles nauw aansluit en dat het materiaal goed gefixeerd zit.

 

Waarom zou ik een netbroekje gebruiken?


U wilt een broekje dat voldoende groot is om het incontinentiemateriaal te bedekken. Netbroekjes kunt u een flink stuk op de buik trekken en ze hebben korte pijpjes die goed rond de benen afsluiten. Een gewone damesonderbroek kan dit niet. Een boxershorts gaat al beter, maar die hebben niet op alle plekken het juiste elastiek. Netbroekjes zijn gemaakt voor deze taak.

U wilt een broekje dat u gemakkelijk kunt uitwassen, zodat het altijd hygiënisch is. Netbroekjes kunt u heel goed uitwassen en meerdere keren gebruiken. En als het een keer misgaat of vindt een broekje niet meer schoon genoeg: gooi het gerust weg. Dit kost u een stuk minder dan wanneer u een onderbroek weggooit.

 

Hoe gebruik je netbroekjes?Het is belangrijk om het netbroekje goed omhoog te trekken, zodat het materiaal mooi in de liezen wordt geduwd. Hier zitten de anti-lekrandjes die nodig zijn wanneer er grotere hoeveelheden urine in de inlegger terecht komen. Die heeft dan een seconde langer nodig om alles op te nemen en in de kern op te slaan. De randjes dienen als barrière om die extra seconde de urine tegen te houden. Daarom wilt u dat ze mooi in de liezen vallen: dan sluiten ze mooi af op de huid. Zorg dus altijd dat de netbroekjes goed zijn opgetrokken.

 

Kan ik netbroekjes meerdere keren gebruiken?


Jazeker. Alle netbroekjes die wij verkopen kunt u tussen de 20 tot 50 keer gebruiken. Het is lastig precies te zeggen hoe vaak, dat hangt af van welke u kiest, hoe vaak u ze wast, hoe u ze droogt en hoe u ermee omgaat. Op de verpakking van de producten staat een was-instructie.

Om de levensduur te verlengen, is het verstandig ze niet in de droger te doen. Gewoon ophangen, dan zijn ze ook heel snel droog en het elastiek wordt niet aangetast. Sommige fabrikanten zeggen dat u de broekjes op lage temperaturen kunt drogen in de wasdroger.

Wassen doet u op maximaal 60 graden. Bij die temperatuur kunt de broekjes heel goed schoonmaken. Hogere temperaturen kunnen de kwaliteit van het elastiek in negatieve zin beïnvloeden. Wij raden u aan ook geen wasverzachter te gebruiken. Elastiek wordt hierdoor aangetast. De netbroekjes verliezen hun elasticiteit met mogelijk lekkage tot gevolg.

 


 

Welke maat heb ik nodig?


De maten van de broekjes komen overeen met de maten van de mannenonderbroek of uw incontinentieslips of -pants. Het is de Europese schaal van Small tot XXXLarge. Bij de meeste netbroekjes staat vermeld voor welke buikomvang ze geschikt zijn. Attends meldt ook de beenomvang. Met een meetlint kunt u dus zien welke maat u nodig heeft. Een aantal producten vermeldt ook de confectiemaat voor zowel vrouwen als mannen.

U zult wellicht geneigd zijn om de kleinst mogelijk maat te nemen zodat het broekje zo strak mogelijk zit. Het moet inderdaad strak zitten om de inlegger of een ander materiaal goed op zijn plaats te houden. Maar u kunt ook een broekje kiezen dat te strak zitten. Daarmee knelt u de buik of de benen af, met striemen en een onprettig gevoel tot gevolg. Wanneer twee maten elkaar overlappen, kies dan het product waarmee u het meest in het midden van de maat zit.

Wat zijn netbroekjes?

Netbroekjes worden ook wel fixatiebroekjes genoemd. Het zijn zeer elastische broekjes die worden gebruikt om incontinentiemateriaal op zijn plaats te houden, meestal een grote inlegger. Maar ze worden ook ingezet om slips of pants net wat beter tegen te lichaam te houden, zodat er geen lekkage kan optreden.

Welke soorten netbroekjes zijn er?

De eenvoudigste zijn de netbroekjes die ook in het ziekenhuis worden gebruikt. Deze wegwerpproducten raden wij echter niet bij incontinentie. Fabrikanten als TENA, Attends en Absorin hebben mooie broekjes die probleemloos 30 keer of meer kunnen worden gewassen.

Hoe gebruik je netbroekjes?

Je doet ze aan als het eigen ondergoed en zorgt dat ze goed worden opgetrokken en mooi in de liezen vallen. Zo zorgen ze dat het incontinentiemateriaal stevig tegen het lichaam zit en niet kan doorlekken. Na gebruik gaan ze simpelweg in de wasmachine.

Wat zijn de voordelen van netbroekjes?

Netbroekjes geven veiligheid door incontinentiemateriaal, meestal grote inleggers, stevig tegen het lichaam te fixeren. Daarom worden ze ook wel fixatiebroekjes genoemd. Het zit prettig en geeft stevigheid, en het belangrijkste: incontinentiemateriaal heeft minder kans op doorlekken.