Wat is een grijper

Standaard Grijper 67cm

Een grijper is in feite een verlengstuk van de arm. Wanneer iets te ver ligt om vanuit de stoel op te pakken, of het ligt te laag om naar te bukken of het hangt te hoog – in al deze gevallen kan een grijper u helpen om iets te pakken. U hoeft dan niet te bukken, zich te verplaatsen of op de tenen te gaan staan. Leverbaar in twee maten: 67 en 82,5 centimeter.


Wie gebruiken een grijper?

Grijpers worden bijvoorbeeld gebruikt door mensen die aan en rolstoel zijn gebonden en die dingen van de grond willen oprapen. Het wordt ook gebruikt door oudere, gekrompen mensen voor wie het bijvoorbeeld lastig is om een boekje van de tafel te pakken. Voorwaarde is dat mensen nog voldoende motoriek en kracht hebben in armen en handen, maar die wel moeite hebben met bukken of verplaatsen.

Het is een heel handzaam en licht product. Dat is prettig, want met een lichte grijper kunt u verder reiken en heeft u minder gewicht te verplaatsen. De handgreep is prettig en geeft een goede grip. Het kost niet veel kracht om de grijphand te sluiten.


Hoe werkt de grijper?

De grijper heeft een pistoolgreep. U knijpt in de hendel, dat trekt het touwtje aan, waarna de grijphand zich sluit. Hiermee kunt u de krant, de afstandsbediening, bestek, de medicijndoos, et cetera pakken. Hij is minder geschikt voor breekbare zaken zoals glaswerk of servies, of zware zaken als een stoel of een fotoboek.


Eigenschappen van de grijper:

• Kunststoffen handvat.
• Aluminium behuizing.
• In de grijphand zit een magneetje om iets mee op te pakken, bijvoorbeeld een sleutelbos.
• Aan de grijphand zit ook een klein haakje om iets mee te pakken.
• De grijphand heeft ribbels voor meer grip.
• De opening van de grijphand is ongeveer 10 centimeter.De Helping Hand

Helping Hand grijper

De Helping Hand is kwalitatief een superieure grijper. Het heeft een aluminium behuizing met een soft gel handvat. Dat pakt heel prettig vast; het zit meteen als gegoten. U doet twee vingers om de trekker en heel soepel sluit de grijphand zich. De ergonomische handgreep gecombineerd met de pistoogreep maken het tot een ideale hulp bij het grijpen van zaken die te ver, te hoog of te laag liggen.

De grijparm heeft rubberen flapjes en rubberen ribbels in een soort van eendenbek. Dat zorgt voor maximale grip. Je kunt er zelfs een spijker mee van de grond pakken. De kop is draaibaar door hem even uit trekken en dan een kwartslag te draaien. Zo vindt u altijd de juiste positie om iets te grijpen.


Helping Hand grijper: levenslange garantie

De grijper van Helping Hand heef een levenslange garantie. Waarom de fabrikant dat doet? Die is zo overtuigd van de kwaliteit van de grijper, dat het zonder voorbehoud belooft dat u uw hele leven plezier kan hebben van dit product, zonder u zorgen te maken over vervanging bij schade. Het is zo geproduceerd dat in de buis de grijphand wordt aangestuurd, niet met een touwtje, maar met een staalkabel. Deze oplossing is zo duurzaam dat de kans nihil is dat hier iets mis mee gaat. De andere onderdelen zijn ook slijtvast.

Op de verpakking van de Helping Hand grijper staat: “It’s all about the red button!” Deze knop is een “lock-knop”. Wanneer u iets hebt vastgegrepen, kunt u met deze knop de grijparm blokkeren, zodat er niks meer uit kan. U kunt het naar u toe halen en met de knop weer los maken. Het grote voordeel hiervan is dat u niet tijdens het “binnenhalen” ook nog de trekker heel stevig hoeft vast te knijpen.


Het grijpen met deze grijper is dus een kwestie van:

• Pakken en eventueel nog wat vaster zetten.
• Op de knop drukken om te locken. U hoort dan “klik”.
• U haalt het object naar u toe.
• U “unlockt” de grijphand door hem iets in te knijpen. De vergrendeling springt eraf.
• U heeft het object bij u.


Eigenschappen Helping Hand Handi-grip

- de precisie grijper met roterende klem
- 90° roterende klem
- zacht materiaal om de kleinste voorwerpen op te kunnen pakken
- ideaal voor potten en blikken
- gel handvat
- rechte trekker
- Dit model is tevens voorzien van een vergrendelingsknop
- Dit product heeft een levenslange garantie
Helping Hand grijper, levenslange garantieBekijk ook andere hulpmiddelen:

De Easywipe, hulpmiddel voor op het toilet...

De toiletverhoger, Alles over toiletverhogers...

Hulpmiddelen: wat is een wandbeugel...

Alles wat u wilt weten over til- en transferhulpmiddelen...

Wat zijn zit- wig- ringkussens en behandelkussens?

De toiletverhoger, alles over toiletverhogers...

Alles wat u wilt weten over bedsteunen en bedhekken...

Wat is een Scootmobieltas?