Wat zijn beschermhoezen, gipshoezen of douchehoezen

Wanneer je een gebroken arm of been hebt, wil je natuurlijk graag gewoon kunnen douchen. Gelukkig kan dit dankzij een douchehoes, ook wel gipshoes of beschermhoes genoemd.

In het ziekenhuis wordt na het zetten van gisp vaak aangeraden om een vuilniszak te gebruiken en daar een elastiek omheen te doen. Ook mensen die een infuus gebruiken dat in de arm is geplaatst, willen graag een douchehoes die de arm droog houdt. Het wordt ook gebruikt bij verwondingen die moeten afgeschermd voor water en zeep. Je kunt dan denken aan pleisters, verbanden, bandages et cetera.


Soorten gipshoes - douchehoes - beschermhoes

In onze winkel vindt u twee varianten, te beginnen bij de gipshoezen van Atlantis (de productcodes die met PR beginnen). Dit is een basis gipshoes, met een zeer gunstige prijs. Het is de prettige vervanging van de plastic zak, zoals mensen deze thuis gebruiken. Het is een stevige plastic zak, maar het is niet bestand tegen het blijven haken achter iets scherps, dan zal deze gipshoes kunnen scheuren.

Het product bestaat dus uit een zak met daaraan vast een plastic ring met een rubberen rand. Deze rand is elastisch waardoor deze goed afsluit op arm of been. Je trekt de douchehoes eerst omhoog en daarna weer een stukje naar beneden. Zo zal het rubber naar de buitenkant steken en afsluiten voor water.

Het zijn zeer betaalbare gipshoezen en ze zijn er voor hand, arm, been en voor volwassenen en kinderen. Ze worden geadviseerd voor kortdurend gebruik, een week of 6 tot 8. Dat is de tijd dat gips gemiddeld wordt gedragen.

De hoes is spatwaterdicht: je kunt er dus prima mee douchen. Hij is echter niet geschikt om mee te zwemmen, daarvoor is hij niet voldoende waterdicht. Wanneer je hem onder water houdt, kan er water doorheen sijpelen.

Eigenschappen gips- & verbandhoes:

• Houdt gips en verband droog tijdens het douchen of baden
• Eenvoudig aan te trekken
• Latexvrij en herbruikbaar
• Verkrijgbaar voor handen, voeten, armen en benen

Gipshoes / douchehoes / gipsbescherming / beschermhoes


Hoe douchehoes aanbrengen?

1. Vijl eventuele scherpe kantjes van het gips af

2. Trek de gipshoes met de ring over het gips of verband

3. Druk de ring tegen het gips of verband voor een goede afsluiting

4. Droog de hoes af alvorens deze af te doen

Waarschuwing:
Voor therapeutisch gebruik en dagelijks gebruik bij douchen en baden. Niet geschikt voor recreatief gebruik. Let op: natte hoes kan glad zijn. Bij gebruikt in bad niet op de ring leunen. Kinderen mogen de gipshoes uitsluitend gebruiken onder toezicht van een volwassene. Raadpleeg uw arts wanneer er klachten ontstaan ten gevolge van het gebruik van de gipshoes (bijvoorbeeld zwellingen).

Beschermhoes

• 100% waterdicht
• Eenvoudig in gebruik - over gips of verband heen te trekken
• Herbruikbaar - duurzaam
• Zachte neopreen afsluiting
• Verkrijgbaar in verschillende maten
• Latexvrij


Limbo is het kwaliteitsmerk voor gipshoezen / douchehoezen

Gipshoes / douchehoes / gipsbescherming / beschermhoesLimbo is het kwaliteitsmerk voor gipshoezen / douchehoezen. Dit product is 100% waterdicht, u kunt er dus ook mee zwemmen. De hoes heeft niet een grote plastic ring, zoals veel andere producten, maar het heeft een flexibele afsluiting die niet of nauwelijks in de weg zit. Hij heeft ook geen rubberen ring, maar een neopreen afsluiting. Dat is een soort schuim dat heel mooi rond been of arm valt. De binnenzijde van deze afsluiting is antislip, blijft dus goed op de huid zitten.

Het bestaat uit veel minder onderdelen dan de meeste gipshoezen. Het is heel zacht, de onderdelen zijn verlijmd en het systeem is zo gemaakt dat het heel goed afsluit, zonder dat u last krijgt van druk of wrijving.

De zak bestaat uit 3 lagen. De binnen- en buitenlaag zijn plastic. Dat is waterdicht, het is flexibel en het voelt zacht aan. Tussen deze lagen zit een versteviging die er als een kruis in ligt. Zo kan het plastic niet zomaar scheuren en kun je er bijvoorbeeld lekker mee zwemmen en in het water spelen, zonder bang hoeven zijn dat het plastic zal scheuren. Dit is dus echt een heel andere kwaliteit dan we gewend zijn van beschermhoezen.

Deze douchehoes kan lang dienst doen, veel langer dan de 8 weken die gebruikelijk is. U kunt hem blijven gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u vaker gips nodig heeft of wanneer u langdurig in het verband zit. U kunt de douchebeschermer gemakkelijk reinigen door hem door het rubber naar buiten te trekken en zo schoon te maken.


Hoe de gipshoes gebruiken?

Limbo beschermhoes aantrekken

Pak de afsluitring vast en trek de Limbo helemaal omhoog, zover u kunt. Zodra de Limbo helemaal opgetrokken is, trekt u de hoes voorzichtig naar beneden. De afsluitring komt zo plat op de huid te liggen.

Bij beschermhoezen voor het been kunt u een dikke sok over het gips doen voordat u de Limbo aan doet. Hierdoor beschermt u de hoes en voorkomt u schade. Indien de hoes in zijn geheel onder water komt (bijvoorbeeld bij beenhoezen in bad) dient u de overtollige lucht uit de hoes te verwijderen. Zorg er in dit geval voor dat de hoes uit het water is. Trek vervolgens de afsluitring omhoog en duw de lucht voorzichtig uit de hoes. Plaats de ring terug op de huid.

Draag de Limbo niet langer dan 20 minuten. De lucht die in de hoes achterblijft wordt vrij warm. De huid gaat vervolgens transpireren en voelt onprettig aan.


Limbo douchehoes uittrekken

Rol de ring voorzichtig terug en klap de binnenkant van de ring naar buiten. Trek de Limbo voorzichtig uit.


Wasvoorschrift gipsbeschermer

Handwas met warm sopje. Bij voorkeur hoes niet opvouwen. Hang ondersteboven aan de lucht laten drogen alvorens op te bergen. Ring controleren alvorens de hoes weer te gebruiken.


Waarschuwingen

Gebruik de Limbo met inachtneming van onderstaande aanbevelingen:

• Gebruik de Limbo uitsluitend als gipsbeschermer.
• Gebruik de Limbo niet als drijver.
• Gebruik de Limbo niet tijdens activiteiten in recreatiewater. De Limbo is geschikt om in het water te gebruiken, bijvoorbeeld in bad of in een zwembad, maar niet voor langdurig gebruik onder water.
• Vermijd contact met scherpe voorwerpen, zoals rotsen of stenen.
• Kinderen of personen die extra begeleiding nodig hebben, dienen te allen tijde onder supervisie van volwassenen te staan.
• Volledig ingegipste armen en benen zijn zwaar en beperken uw bewegingsvrijheid. Vermijd daarom het zwemmen in zwembaden en in de zee.
• De Limbo is een niet steriel product en daarom niet geschikt om te gebruiken op open wonden of in andere situaties waarbij het risico op een infectie groot is.


Bekijk ook andere hulpmiddelen:

Alles wat u wilt weten over til- en transferhulpmiddelen...

Alles wat u wilt weten over tilkussens...

Alles wat u wilt weten over wandbeugels...

Hulpmiddelen voor in en om de auto...

Wat zijn Etac hulpmiddelen, de Etac Raiser, een til- en transferhulp...