Hulpmiddelen voor in en om de auto

Het in en uit de auto komen is voor veel mensen een probleem. Bijvoorbeeld omdat iemand slecht ter been is en moeilijk de draai kan maken. Omdat het als gevolg van rugklachten lastig is om omhoog te komen. Of omdat opstaan tijdens een zwangerschap zeer moeizaam gaat.


De Handybar

De Handybar heeft verschillende functies in uw auto. Op de eerste plaats is het een hulp bij het in en uit de auto komen. U zet de punt eenvoudig in het slotoog van het portier van de auto. Vrijwel alle auto’s hebben eenzelfde ring. Alleen bij enkele nieuwe modellen past het niet, die hebben een kleinere ring.

Wanneer de Handybar is geplaatst, kunt u hem met één hand vastpakken. Met de andere pakt u het portier. U kunt nu de kracht zetten die nodig is om omhoog te komen of uzelf in de juiste richting te sturen. Als u eenmaal zit of staat, wordt de Handybar er weer uitgehaald en in de auto of de handtas opgeborgen.

handybar


Handybar als hamer

In elke auto ligt een hamer die u kunt gebruiken wanneer een auto te water gaat of u om een andere reden de ruit van de auto moet inslaan. De Handybar kan uw huidige hamer vervangen. Hij heeft de juiste kop en het juiste gewicht om een ruit snel in te slaan.

In de Handybar zit een mesjes waarmee u uw riem snel en effectief kunt doorsnijden. Het scherpe mes zit veilig in de Handybar weggewerkt, maar is voor de riem goed bereikbaar. Met dit apparaat bij de hand weet u dus altijd dat u extra veiligheid bij u heeft.

Hoe ziet de Handybar eruit?

De Handybar is een heel stevige handgreep. Wanneer u hem vastheeft voelt u direct dat het een heel solide hulpmiddel is. Dat is natuurlijk ook noodzakelijk, omdat u met uw volle gewicht erop moet kunnen hangen. Het ijzer loopt door de hele handgreep heen. Het bestaat dus uit 1 stuk dat welhaast onbreekbaar is.

handybar

De voordelen van de Handybar

De Handybar is een ideale handgreep die op een veilige manier de ondersteuning geeft die u nodig hebt. Hiermee stapt u veel gemakkelijk in en uit de auto.

- Meer zelfvertrouwen
- Onafhankelijkheid
- Veiligheid
- Voorkomt blessures
- Comfortabele antislip handgreep
- Sterk metalen binnenwerk
- Roestvrijstalen gordelsnijder
- Gepatenteerd ontwerp

Hoe gebruikt u de Handybar?

1. Maak de deur van de auto open.

2. Steek de punt van de Handybar diep in de ring waar het slot van de autodeur in valt.

3. Druk hem nu naar voren zodat hij zich goed vast klemt in het slotoog.

4. Nu heeft u een extra handgreep waar u rustig op kunt steunen zodat u veel gemakkelijker in en uit de auto kunt stappen.De Turn Easy draaischijf: voor veilige transfer

Deze draaischijf heeft een soepel draaiing die het lastige moment van draaien bij opstaan en laten zakken wegneemt. Dat voorkomt overbelasting van rug en benen.

Het is een gewatteerd kussen en het is dus zeer zacht. Het is dezelfde schijf als de MediDisk, maar dan met twee schuimrubberen schijven en een heel zachte hoes voor eromheen. Dat maakt deze draaischijf prettig om op te zitten.


Turn Easy draaischijf: voor veilige transfer

turn easy draaischijfU krijgt er ook nog een veiligheidsriem bij waarmee u de draaischijf in de auto goed kunt bevestigen. Het bandje gaat door de onderste schijf en wordt aan de autostoel vastgemaakt.

Het kussen is gemaakt van ABS- kunststof en draait gemakkelijk. De schuimrubberen schijf doe je op de draaischijf en daaroverheen de hoes. De andere schuimrubberen schijf kan op de fauteuil of de autostoel om het oppervlak te egaliseren.

Inclusief een afneembare en wasbare fleece hoes en een veiligheidsriem voor in de auto. Geschikt voor in de auto, op stoelen of op bed. Minder geschikt voor sterk gevormde kuipstoeltjes, daarvoor kunt en beter een flexibele draaischijf nemen.


Eigenschappen van de Turn Easy draaischijf:

- Gemaakt in de UK
- ABS plastic, geschikt voor industriële reiniging
- Wasbaar en vuurbestendig fleece
- Hoes kan los worden bijbesteld
- Geleverd met veiligheidsriem voor in de auto
- Maximaal gebruiksgewicht: 190 kilo
- Diameter: 38 centimeter
- Hoogte: 5 centimeterFlexibele draaischijf

Deze flexibele draaischijf is zeer geschikt voor gebruik in stoelen die niet vlak zijn, zoals een autostoel, een relaxfauteuil of een keukenstoel met een anatomische vorming. Met deze draaischijf kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk een kwartslag draaien om uw benen onder de tafel vandaan te halen. Of om uit de autostoel te draaien.

Dit is mogelijk dankzij de twee flexibele schijven die gemakkelijk over elkaar heen draaien. Ertussen zit een duurzaam draaimechanisme dat probleemloos rondgedraaid kan worden. De schijven vormen zich naar de stoel waarin zij worden geplaatst. Het oppervlak is een heel zachte, comfortabel stof.de onderkant heeft een soort antislip oppervalk, waardoor de schijf ook prima op een kunststoffen of houten zitvlak kan worden gebruikt.

flexibele draaischijf
Flexibele draaischijf voor in de stoel

De schijven liggen meestal standaard op de zitting van degene die het nodig heeft. Ook tijdens het rijden hoeft u de draaischijf natuurlijk niet weg te halen. U kunt er gerust de hele rit op blijven zitten. Het is ook comfortabel genoeg om er geen last van te krijgen. Hij is eenvoudig op te vouwen en in een tast mee te nemen. Zo kunt u gerust plaatsnemen in het kuipstoeltje bij de huisarts of in de fauteuil bij een vriendin.>HandyBar. Dit is een handgreep die u heel eenvoudig in de portier van uw auto kunt steken om u gecontroleerd in de autostoel te laten zakken en er na de rit weer uit te komen. U kunt er met uw volle gewicht op steunen. Ook zou eens kunnen kijken naar draaischijven waar u op kunt staan. Wanneer u deze bij de autodeur plaatst en vanuit de rolstoel, op de draaischijf op de grond en vervolgens op de draaischijf op de stoel terechtkomt, kunt u veel belasting op rug, knieën en enkels voorkomen.


Belangrijk bij flexibele draaischijf:

Deze flexibele draaischijf is niet op te staan. De stoffen schijf en flexibiliteit maken dat hij alleen geschikt is om op te zitten.


Eigenschappen flexibele draaischijf:

- Maakt het draaien bij zitten en opstaan makkelijker
- Ideaal voor in de auto, stoelen zonder armleuningen, krukjes et cetera
- Vermindert druk op rug, heupen en knieën
- Antislip-laag voorkomt schuiven
- Zachte bovenkant voor extra zitcomfort
- Diameter: 43 centimeter
- Kleur: donkerblauw
- Mooi afgewerkte randDe Medidisc draaischijf

Deze draaischijf is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk mee te nemen. Hij wordt gebruikt, bijvoorbeeld, om bij de auto neer te leggen. Zo kan iemand met de rolstoel tot aan de portier van de auto rijden. Vervolgens neem je plaats op de draaischrijf en met een draai van een kwartslag kunt u gemakkelijk in de auto gaan zitten. Daar zit in de deur een HandyBar en op de zitting ligt een draaischijf om op te zitten. Zo komt u zonder problemen in de auto en er weer uit.

U kunt deze draaischijf ook gebruiken bij uw stoel. Daar kan hij helpen om u in de juiste positie te brengen. Door u een kwartslag te draaien is het veel gemakkelijk om in uw rolstoel te gaan zitten. Uiteraard werkt hij ook als u van de rolstoel in de stoel wilt komen. Deze draaischijven worden ook veel gebruikt bij het toilet of bij het bad.

draaischijf
Waarom een draaischijf gebruiken?

Draaischijven voor op de grond voorkomen dat u met kleine stapje in positie moet komen. Het spaart belasting op heupen, knieën en enkels en verkleint de kans op vallen. Daarmee is het een product dat de veiligheid in huis en bij de auto doet toenemen. Ook is het voor verzorgenden heel prettig dat ze zware en/of immobiele mensen niet hoeven op te tillen.

De draaischijf is gemakkelijk mee te nemen, zodat u met een veilig gevoel de deur uit kan. Hij weegt minder dan een kilo, hij is dus gemakkelijk te tillen. Mensen kiezen er vaak voor om verschillende schijven in huis te hebben. Eén bij het bed, één bij de stoel en één in de auto. Zoals gezegd zijn ze ideaal om te combineren met schijven om op te zitten en grijppalen.


Hoe werkt de draaischijf?

De Medidisc draaischijf bestaat uit twee kunststoffen schijven die tegen elkaar zitten. Ertussen zit een kunststof ring met kogellagertjes die ervoor zorgen dat de schijf goed draait en ook onder druk gemakkelijk in beweging komt. Op de bodem zitten kunststoffen antislip nopjes die stevigheid geven en hem op zijn plaats houden. Het is een solide product dat lang zal meegaan.

Hij is niet gemaakt om maximaal soepel te draaien, dan zou de gebruiker te snel in beweging komen en kunnen vallen. De draaischijf is dus al enigszins geremd, en met een simpele druk met de voet op de rand, kan een verzorgende de draaischijf direct tot stilstand brengen. Er zitten twee gaten in waar de handen gemakkelijk in kunnen. Zo is hij gemakkelijk op te pakken en mee te nemen.

BELANGRIJK:
Niet gebruiken op een natte vloer. U kunt het product wel gebruiken in de badkamer en bij de wc, maar alleen al er geen water op de vloer ligt. De antislip nopjes werken iets minder goed op een natte ondergrond. De bovenkant van de draaischijf wordt ook een stuk gladder wanneer er water op zit.


draaischijfEigenschappen MediDisk Draaischijf:

- Gemaakt in de UK
- Lichtgewicht en draagbaar
- Geïntegreerd handvat om mee te nemen
- Effectief remsysteem
- Rubberen noppen die slippen tegengaan
- Gewicht: minder dan een kilo
- Diameter: 381 millimeter.
- Maximaal gewicht gebruiker: 115 kilo.
- Kleur: wit


Bekijk ook andere hulpmiddelen:

Alles wat u wilt weten over til- en transferhulpmiddelen...

Alles wat u wilt weten over wandbeugels...

Wat zijn Etac hulpmiddelen, de Etac Raiser, een til- en transferhulp...

Wat zijn zit- wig- ringkussens en behandelkussens...

Wat zijn Drempelhulpen...

Wat is een fietstrainer?

Wat is een grijper?