Online incontinentiemateriaal kopen: Waar moet je op letten?
Een gebruikelijke weg om incontinentiemateriaal te kopen, begint met een bezoek aan de huisarts. Die brengt het probleem in kaart en verwijst door naar een apotheek of zorgwinkel. Daar krijgt u een materiaal voorgeschreven dat door de zorgverzekeraar wordt vergoed.
Maar als u er nu voor kiest om de materialen online te bestellen, waar moet u dan op letten?
Incontinentiemateriaal online bestellen
Er zijn veel goede redenen om materialen op internet te kopen.
• U krijgt van de apotheek niet het materiaal dat u wilt hebben.
• U moet te ver rijden voor een leverancier of u bent slecht ter been.
• Of u heeft geen zin om uw verhaal in een volle apotheek te doen.
• Online kopen is vaak goedkoper dan bij de apotheek, zelfs wanneer de verzekeraar een deel van de materialen vergoedt.
In dat geval zijn er op internet tal van winkels, zoals die van ons, die kunnen helpen.
Waar moet u op letten als u op internet koopt?
1. Is het een betrouwbare winkel?
Kijk of op de pagina ‘over ons’ te achterhalen is waar het bedrijf is gevestigd. Staat er een adres, een nummer van de Kamer van Koophandel en een vast telefoonnummer? Kunt u ze bellen? Durft de winkelier met een foto op zijn website en kunt u namen vinden die ook volgens Google bestaan?
Het zijn allemaal geen garanties dat de winkel betrouwbaar is, maar hoe beter een bedrijf traceerbaar is, hoe kleiner de kans op oplichting.
2. Welk product heb u nodig?
Misschien bent u tevreden over het product dat u gebruikt en zoekt u op internet een adres om het te bestellen. Dan komt u er wel uit.
Maar weet u niet wat u moet hebben? Dan is het lastig om goed advies te krijgen. Informatie is wel te vinden, maar het staat vaak versnippert over verschillende websites.
Het beste is om met een specialist in incontinentiematerialen te spreken. Zij kunnen vragen stellen over uw specifieke situatie en u van advies voorzien. Verschillende winkels bieden deze service. Weet wel dat grote apotheken die via internet verkopen, natuurlijk geen kennis van alle producten in het assortiment hebben. In een gespecialiseerde winkel heeft men dat wel.
3. Let op de (extra) kosten en leveringsvoorwaarden
Niets zo vervelend als u pas bij het afrekenen ontdekt dat de prijs hoger is dan bij het product vermeld staat. Bijvoorbeeld omdat er nog bezorgkosten of BTW bijkomen. Kijk dus goed of het bedrag bij het product hetzelfde is als bij de kassa.
Retourzending: Wie betaalt?
Waar u ook op moet letten, is wat er gebeurt wanneer er iets misgaat bij de verzending of wanneer u een verkeerde keus heeft gemaakt. Wie draait op voor de kosten van een retourzending? En wat doet een bedrijf wanneer een pakket niet is aangekomen?
Wij betalen altijd de retourzending. Wanneer een pakket door de post niet is bezorgd, sturen we direct een nieuw pakket. Wij trekken het verhaal van onze klanten nooit in twijfel.
Het enige dat voor ons telt, is dat u zo snel mogelijk de juiste materialen in huis hebt.
Bekijk ook:
Hoeveel urine verlies ik? Over absorptievermogen van incontinentiemateriaal...
Hoe moet je incontinentiemateriaal gebruiken: aanleginstructies...
Alles over incontinentiemateriaal...
Wel Of Geen Plastic Broekjes Gebruiken? (Kom Zelf Tot De Beste Keuze!)...
Feiten en fabels over incontinentie en producten...
Psychosociale problemen bij incontinentie...