Slab voor volwassenen

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Dit leest u in dit artikel:

 

Wegwerpslab volwassenen

Herbruikbare slabben voor volwassenen

TENA Slab voor volwassenen

Seni slab voor volwassenen

Wasbare slab / bavet voor volwassenen

Slabben / bavetten volwassenen: schaamte

 

Een slab voor volwassenen is een handig hulpmiddel als het eten of drinken niet meer zo vanzelfsprekend gaat. Of als u bijvoorbeeld een tijd aan bed gebonden bent. Er zijn slabben in vele vormen en maten. Een slab voor volwassenen die u kunt hergebruiken en een slab die u na eenmalig gebruik weggooit.

Wegwerpslab volwassenen

De wegwerp slab voor volwassenen, ook wel bib genoemd, is gemaakt van celstof/polyethyleen en voelt daardoor zacht aan. Toch geven ze een goede bescherming aan uw kleding of beddengoed omdat de geplastificeerde binnenkant doorlekken voorkomt. Ook is de slab voorzien van een opvangsysteem aan de onderkant dat uw kleding net dat stukje extra bescherming biedt. Deze slabben zijn erg handig als u bijvoorbeeld een dagje weggaat.

Herbruikbare slabben voor volwassenen

Dan zijn er de herbruikbare slabben. Deze zijn handig voor veelvuldig thuis gebruik. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal wat tegen een stootje kan. Ze zijn er in lengtes tot 1 meter zodat ook uw schoot goed wordt beschermd. Deze slabben zijn er met en zonder opvangsysteem aan de onderkant. De herbruikbare slabben zijn afneembaar met een doekje maar kunnen ook tot maximaal 95 graden gewassen worden.

TENA Slab voor volwassenen

De meest gebruikte wegwerpslab in ons assortiment is de TENA Bib Large. Deze slab heeft een lengte van 68 centimeter en is 37 centimeter breed. Deze comfortabele slab voor volwassenen wordt met een strik of knoop in de nek vastgezet. Na gebruik wordt hij weggegooid. Dan heeft TENA ook nog een iets kleinere slab: 48 centimeter lang. Deze is meer geschikt voor wat kleinere mensen. Beide slabben hebben een opvangzakje, waardoor gemorst voedsel niet op de grond valt.

Seni slab voor volwassenen


De slab van Seni lijkt erg op die van TENA. Hij is ongeveer even groot: 60 x 40 centimeter en heeft ook een handig opvangzakje. Deze slab voor volwassenen heeft een folie aan de achterzijde waarmee doorlekken onmogelijk is. de bovenlaag is acht zodat je er de mond mee kan schoonvegen. Ook heeft het een beschermende zodat de slab comfortabel is in de nek.

Wasbare slab / bavet voor volwassenen

Wij hebben verschillende slabben voor volwassenen die je kunt uitwassen. Ze zijn daarmee duurzamer in gebruik. Ook deze producten hebben een opvangzakje die voorkomt dat eten op de benen of de grond terecht komt. De wasbare slab voor volwassenen is er met verschillende sluitingen: een strik of drukknopen. Deze bavet is er in verschillende kleuren.

Slabben / bavetten volwassenen: schaamte

Een probleem bij het gebruik van een slab voor volwassenen is schaamte. Het is hetzelfde als wij veel zien in onze winkel met incontinentiemateriaal: het is vervelend als een volwassenen bavetten moet gebruiken. We associëren ze met de kindertijd.

Toch is het verstandig om wel een slab te gaan gebruiken wanneer iemand moeite heeft met eten en veel knoeit. Het scheelt erg veel schoonmaken van kleding en tafel en vloer. Als je eenmaal de drempel over bent en de hulpmiddelen gebruikt die nodig zijn, zoals deze slab voor volwassenen, dan wordt de verzorging prettiger en minder belastend. Degene die de slab gebruikt, ziet er meestal ook snel de voordelen van in. Het is minder spannend om te eten, omdat het niet erg is als er iets valt. De bavetten voor volwassenen vangt het wel op.

Wat zijn slabben voor volwassenen?

Een slab voor volwassen is een stuk stof dat wordt gebruikt bij mensen die regelmatig met hun eten knoeien, omdat hun motoriek het moeilijk maakt het eten altijd goed in hun mond te krijgen. De slabben vangen het eten op en zorgen dat de kleding niet vies wordt.

Welke soorten slabben voor volwassenen zijn er?

Er zijn wegwerp en wasbare slabben. Voorts zijn ze er in verschillende maten: van kort (tot op de navel) tot lang (tot op de schoot). De wasbare zijn er met verschillende soorten sluitingen op de rug: een touwtje, een drukknoop of een klittenband. Ze zijn er in verschillende kleuren en met verschillende dessins.

Hoe gebruik je slabben voor volwassenen?

De slab wordt omgedaan en in de nek vastgezet. Sommige hebben een soort opvangbankje. Dat moeten wordt opengevouwen. Na het eten is het zaak de slab voorzichtig te verwijderen zodat de kleding niet alsnog vies wordt.

Wat zijn de voordelen van slabben voor volwassenen?

Het houdt de kleding en het meubilair schoon.

Worden slabben voor volwassenen vergoed?

Nee, de zorgverzekeraar vergoedt de slabben voor volwassenen niet. Gelukkig zijn ze relatief voordelig aan te schaffen. De wasbare zijn van mooie kwaliteit en gaan lang mee. Met drie slabben kun je jaren vooruit.