Wat is aangepast bestek

Good Grips bestek

Good Grips is een Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige aangepast bestek. Elke ergotherapeut in Nederland kent dit merk en zal het aanbevelen. Het is het meest verkochte bestek van alle soorten aangepast bestek. Het heeft een dik handvat met ribbels voor een zeer goede grip, ook wanneer het nat is.

good grips lepel verbogenHet is buigbaar bestek dat in een positie kan worden gezet die het best aansluit op de positie van de hand van de gebruiker. Alle onderdelen (lepels en vorken, behalve de messen) kunnen worden gebogen. Eenmaal in een bepaalde stand gebogen, zal het zo blijven staan. Wanneer later een andere positie gewenst is, kan het makkelijk opnieuw verbogen worden.


Wie gebruiken Good Grips?

Het wordt gebruikt door mensen met reuma, spasticiteit en verminderde handcontrole. Bijvoorbeeld bij motorische problemen, wanneer mensen het bestek niet goed kunnen vastpakken. Of mensen die hun pols moeilijk kunnen buigen en die gewoon bestek niet goed kunnen positioneren. Zij kunnen dit bestek in de juiste positie buigen zodat een lepel altijd goed richting de mond gaat. Meestal is het de ergotherapeut die de lepel in de juiste positie zet. Het is metaal, dus wanneer u het vele malen verbuigt, zal het op zeker moment afbreken.


Het assortiment Good Grips bestaat uit:

• Kleine lepel
• Grote lepel
• Geribbeld mes
• Standaard mes
• Vork

good grips assortiment

Er zijn veel kopieën van Good Grips op de markt, maar deze leveren toch niet de kwaliteit die u wenst. De slechtere kwaliteit van het rubber zorgt er bijvoorbeeld voor dat het handvat gaat plakken. Dat geeft dan zwarte korreltjes af. U kunt de vork bijvoorbeeld veel minder goed buigen of het zal eerder breken. Ook zijn er mensen die door het gebruik van bepaalde medicijnen via het zweet stoffen uitscheiden die het rubber aantasten. Bij de Good Grips geeft dit geen problemen, bij de goedkopere varianten wel.


Eigenschappen Good Grips aangepast bestek:

• Dit bestek heeft zachte en schokabsorberende handvaten die ook bij vochtigheid een goede houvast hebben.
• De comfortabele grepen zijn tot 3,5 cm verdikt en gemaakt van zacht rubberachtig materiaal met flexibele ribbels die zich aan iedere hand aanpassen.
• De lepels en vorken kunnen in iedere gewenste hoek gebogen worden.
• Geschikt voor links- en rechtshandig gebruik. Ideaal voor mensen met reuma, Parkinson, spasticiteit en beperkte handcontrole.


Bekijk ook andere hulpmiddelen:

Wat is een warmhoudbord?

Wat is een grijper?

Alles wat u wilt weten over wandbeugels...

De Easywipe, hulpmiddel voor op het toilet...

Wat is een draaischijf?

Alles wat u wilt weten over til- en transferhulpmiddelen...

Alles wat u wilt weten over tilkussens...

Wat zijn Etac hulpmiddelen, de Etac Raiser, een til- en transferhulp...