Wat is een warmhoudbord

Het warmhoudbord heeft een reservoir waar warm (niet kokend) water in kan worden gedaan. Dat doet u door de dop eruit te draaien en het te vullen. Bij kokend water kan de lijmlaag die de twee delen verbindt loslaten. De dop wordt er na vullen weer op gedaan en kan dan dienen als eierdop of om saus in te doen. Het eten wordt op het bord gedaan en de deksel kan erop om de warmte nog wat beter vast te houden.

Het bord heeft twee vakken voor het eten. De deksel sluit goed af. Het bord heeft antislip aan de orderzijde, zodat het goed op zijn plaats blijft staan. Ook zal het nog minder schuiven op het moment dat er water in zit. Mensen met motorische problemen die regelmatig tegen de rand van het bord stoten, hoeven minder bang te zijn dat het warmhoudbord van tafel valt.warmhoudbord PR65110-N


Wie gebruiken een warmhoudbord?

- Mensen die langer doen over hun eten, bijvoorbeeld omdat ze motorisch niet in staat sneller te eten of omdat zij fysiek meer tijd nodig hebben om het voedsel te laten zakken. In de loop van de maaltijd worden het bord en het eten koud, wat niet goed is voor de smaak en de beleving van de maaltijd.
- De thuiszorger maakt ergens anders een maaltijd en transporteert deze naar de cliënt. Dan is het belangrijk dat de maaltijd warm aankomt.
- In ziekenhuizen of instellingen waar centraal in een keuken de maaltijden op deze warmhoudborden worden gelegd en vervolgens over de afdelingen worden geserveerd. Ook hier weer met als doel om de maaltijd langer warm te houden.

LET OP: Voor bepaalde, vooral krokante, producten (zoals frietjes of een schnitzel) is het niet verstandig om de deksel op het bord te doen. Het vocht zal knapperig voedsel slapper maken.


Eigenschappen warmhoudbord:

• 2 vaks warmhoudbord inclusief deksel
• Het warmhoudbord houdt uw maaltijd langer warm door het reservoir te vullen met heet - niet kokend – water
• De knop is ook als eierdop te gebruiken
• Geschikt voor magnetron
• Geschikt voor vaatwasser (max. 65 graden Celsius)
• Let op dat de maaltijd niet te warm wordt geserveerd
• Diameter 22 cm, hoogte 35 mm

Warmhoudbord voor mensen die langer doen over hun eten, bijvoorbeeld omdat ze motorisch niet in staat zijn sneller te eten of omdat zij fysiek meer tijd nodig hebben om het voedsel te laten zakken.


Bekijk ook andere hulpmiddelen:

Wat is aangepast bestek?

Wat is een grijper?

Alles wat u wilt weten over wandbeugels...

De Easywipe, hulpmiddel voor op het toilet...

Wat is een draaischijf?

Alles wat u wilt weten over til- en transferhulpmiddelen...

Alles wat u wilt weten over tilkussens...

Wat zijn Etac hulpmiddelen, de Etac Raiser, een til- en transferhulp...