Welk incontinentiemateriaal op vakantie of een dagje weg?

Als u incontinent bent van urine en/of ontlasting gaat u zeker niet achter de geraniums zitten. Er zijn immers meer dan voldoende middelen die het ook voor u mogelijk maken om te genieten van een dagje uit of een vakantie. Vraag is wel: waarmee moet u rekening houden? Zorgland helpt u op weg met tal van praktische tips.

 
incontinentiemateriaal tijdens een dagje weg 

 

Incontinent een dagje weg

1. Kies tijdens een dagje weg voor incontinentiemateriaal dat zekerheid biedt, dat comfortabel zit en dat eenvoudig te verwisselen is. Denk aan een dikkere inlegger in combinatie met een fixatiebroekje. Maar ook een pants en slip zijn opties. Slips sluiten aan de zijkanten met plakstrips. Hierdoor is verwisselen tijdens een toiletgang snel een eenvoudig.
2. Draag bij voorkeur een donkere pantalon of rok. Hierin vallen eventuele vochtplekjes het minste op.
3. Neem altijd voldoende schoon incontinentiemateriaal mee, zodat u tijdig kunt verschonen.
4. Zeker als uw huid geïrriteerd is, kunt u verzorgende producten zoals vochtige ongeparfumeerde doekjes, droog toiletpapier of een kleine handdoek en eventueel Sudocrem maar beter in uw tas te stoppen.
5. Neem ook een plastic zakje mee om het gebruikte incontinentiemateriaal op te bergen, zodat u het in een vuilnisbak kunt deponeren.
6. Neem extra kleding en ondergoed mee voor het geval u een ongelukje krijgt.


Incontinent en op vakantie

1. De belangrijkste regel: neem voldoende incontinentiemateriaal mee. De vraag is immers of u exact dat materiaal op uw vakantiebestemming kunt krijgen. En stel dat u het daar kunt krijgen. Dan blijft het nog altijd de vraag wat de kosten zijn en die kunnen behoorlijk oplopen. Voorkom problemen.
2. Ook als u met het vliegtuig of met de trein gaat, kunt u al uw incontinentiemateriaal meenemen. Verdeel het materiaal zo veel mogelijk over de totale bagage. Heeft u hierdoor meer bagage dan officieel is toegestaan? Vraag een medische verklaring bij uw behandelende arts. Zo kunt u meer bagage meenemen zonder extra kosten. Neem geen risico. Informeer vooraf bij uw reisbureau vlieg- of treinmaatschappij naar de mogelijkheden.
3. Zorg voor voldoende incontinentiemateriaal in uw handbagage.
4. Kies incontinentiemateriaal dat zekerheid biedt, comfortabel zit en gemakkelijk te verwisselen is.
5. Draag tijdens de reis een dikke inlegger met fixatiebroekje. Ook een luier die aan beide zijden met een plakstrip sluit, is een goede keuze. Verschoon het incontinentiemateriaal regelmatig.
6. Vergeet niet pH neutrale verzorgingsproducten mee te nemen in het vliegtuig of de trein. U moet immers enkele uren zitten en mede hierdoor heeft uw huid het zwaar te verduren.
7. Draag bij voorkeur een donkerblauwe of zwarte rok of pantalon. Kleine ongelukjes vallen hierin minder op.
8. Vergeet vooral niet schone boven- en onderkleding in uw handbagage te stoppen. Bij een ongelukje kunt u dan altijd verschonen.
9. Neem een extra, goed sluitende plastic zak mee waarin u het gebruikte incontinentiemateriaal kunt deponeren. De vuilnisbakjes op het toilet in een vliegtuig of trein zijn vaak overvol.
 

WAT U ZEKER NIET MOET DOEN!

A. Gebruik nooit maandverband als u incontinent bent. Gewoon maandverband mist immers alle eigenschappen die nodig zijn om urine en/of ontlasting op te vangen.
 

Wat zijn de specifieke eigenschappen van incontinentiemateriaal?

- Het materiaal is in staat kleine en grotere hoeveelheden urine op te nemen. Dankzij een bijzondere bewerking wordt urine of dunne ontlasting omgezet in een dikke gel. Hierdoor zijn ongelukjes tot een minimum beperkt. De kans dat urine of dunne ontlasting langs het verband lekt, is bij regelmatig verschonen vrijwel uitgesloten.
- Incontinentiemateriaal neutraliseert een eventuele urine- en/of ontlastingsgeur.
- Dankzij het grote absorberende vermogen van incontinentiemateriaal blijft de huid droog en is er minder kans op huidirritatie.

B. Gebruik nooit twee inleggers op elkaar. Inleggers zijn aan de onderzijde voorzien van een absoluut ondoordringbare laag. Als de bovenste inlegger verzadigd is, kan de urine of dunne ontlasting de onderste niet bereiken. De urine of dunne ontlasting zoekt zijn weg langs uw benen, terwijl de tweede inlegger droog blijft.

Een gebruikelijke weg om incontinentiemateriaal te kopen, begint met een bezoek aan de huisarts. Die brengt het probleem in kaart en verwijst door naar een apotheek of zorgwinkel. Daar krijgt u een materiaal voorgeschreven dat door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

Maar als u er nu voor kiest om de materialen online te bestellen, waar moet u dan op letten?

 

Incontinentiemateriaal online bestellen

Er zijn veel goede redenen om materialen op internet te kopen.

• U krijgt van de apotheek niet het materiaal dat u wilt hebben.
• U moet te ver rijden voor een leverancier of u bent slecht ter been.
• Of u heeft geen zin om uw verhaal in een volle apotheek te doen.
• Online kopen is vaak goedkoper dan bij de apotheek, zelfs wanneer de verzekeraar een deel van de materialen vergoedt.

In dat geval zijn er op internet tal van winkels, zoals die van ons, die kunnen helpen.




Waar moet u op letten als u op internet koopt?

 

1. Is het een betrouwbare winkel?

Kijk of op de pagina ‘over ons’ te achterhalen is waar het bedrijf is gevestigd. Staat er een adres, een nummer van de Kamer van Koophandel en een vast telefoonnummer? Kunt u ze bellen? Durft de winkelier met een foto op zijn website en kunt u namen vinden die ook volgens Google bestaan?

Het zijn allemaal geen garanties dat de winkel betrouwbaar is, maar hoe beter een bedrijf traceerbaar is, hoe kleiner de kans op oplichting.

 

2. Welk product heb u nodig?

Misschien bent u tevreden over het product dat u gebruikt en zoekt u op internet een adres om het te bestellen. Dan komt u er wel uit.

Maar weet u niet wat u moet hebben? Dan is het lastig om goed advies te krijgen. Informatie is wel te vinden, maar het staat vaak versnippert over verschillende websites.

Het beste is om met een specialist in incontinentiematerialen te spreken. Zij kunnen vragen stellen over uw specifieke situatie en u van advies voorzien. Verschillende winkels bieden deze service. Weet wel dat grote apotheken die via internet verkopen, natuurlijk geen kennis van alle producten in het assortiment hebben. In een gespecialiseerde winkel heeft men dat wel.

 

3. Let op de (extra) kosten en leveringsvoorwaarden

Niets zo vervelend als u pas bij het afrekenen ontdekt dat de prijs hoger is dan bij het product vermeld staat. Bijvoorbeeld omdat er nog bezorgkosten of BTW bijkomen. Kijk dus goed of het bedrag bij het product hetzelfde is als bij de kassa.


Retourzending: Wie betaalt?

 

Waar u ook op moet letten, is wat er gebeurt wanneer er iets misgaat bij de verzending of wanneer u een verkeerde keus heeft gemaakt. Wie draait op voor de kosten van een retourzending? En wat doet een bedrijf wanneer een pakket niet is aangekomen?

Wij betalen altijd de retourzending. Wanneer een pakket door de post niet is bezorgd, sturen we direct een nieuw pakket. Wij trekken het verhaal van onze klanten nooit in twijfel.

Het enige dat voor ons telt, is dat u zo snel mogelijk de juiste materialen in huis hebt.


Bekijk ook:

Alles over incontinentiemateriaal...

Hoeveel urine verlies ik? Over absorptievermogen van incontinentiemateriaal...

Incontinentiemateriaal Wordt Broeierig Tijdens Zomerse Nachten – Hoe Hou Je Het Dragelijk?

Welk materiaal gebruik ik wanneer ik (ook) ontlasting verlies?

Wel Of Geen Plastic Broekjes Gebruiken? (Kom Zelf Tot De Beste Keuze!)...